Søtpotet er dessverre ikke en stor favoritt her i huset, men når den fikk selskap av rød curry og kokosmelk sto stemningen i taket! Kombinasjonen med de søtlige søtpotetene og den litt sterke curryen er nemlig magisk - prøv det du også! Dersom du benytter grønnsaksbuljong får du også en ren vegetarrett.

Ingredienser

400 g søtpotet , i biter
200 g gulrøtter , i biter
1 boks kokosmelk (400 g)
2 sjalottløk , hakket
2 fedd hvitløk , hakket
2 ts frisk ingefær , revet
1/2 rød chili , finhakket
4 ts rød currypasta eller mer (smak til)
5 dl kyllingkraft eller grønnsaksbuljong
1/2 lime , saften (smak til)
chiliflak , til dekor (kan sløyfes)
frisk koriander , til dekor (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Søtpotetsuppe med rød curry og kokosmelk

Skrell søtpotet og gulrøtter og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk, chili og ingefær også, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte og la det smelte. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på suppen. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter currypasta. La det surre i ytterligere ett minutt og tilsett søtpotetene, gulrøtter, resten av kokosmelken, samt kraften/buljongen. La grønnsakene koke i 20-25 minutter, til de er møre og fine.

Søtpotetsuppe med rød curry og kokosmelk

Kjør deretter grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg!). Smak til med limesaft, og server suppen rykende varm. Gi gjerne suppen et lite dryss av chiliflak og frisk koriander før servering. Nytes med godt brød, for eksempel nan.

Søtpotetsuppe med rød curry og kokosmelk

TIPS

  • Ønsker du at suppen skal mette litt mer kan du tilsette litt sprøstekt bacon eller chorizo. Kyllingbiter, eller torsk/laks stekt i litt currypasta, smaker også godt til.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Fantastisk godt! Lagde den akkurat til middag for første gang. Falt i smak hos store og små. Anbefales!

  2. Denne var det futt i, god, men jeg tror jeg var litt raus med currypastaen. Hva kan jeg balansere det med? Kan ikke ha melkeprodukt☺

  3. Favoritt. Prøver å ha slik suppe 1 gang i uken. Jeg hadde en boks chili bønner oppi, for at det skulle bli mer mettende 🙂

  4. Hei.

    Lagde denne suppa i går og den smakte fantastisk. Eneste er at jeg syns den var litt “grøtete”. Er det vanlig? Kan jeg eventuelt øke mengden kraft for å få den endelige suppa litt mer flytende?

  5. Er denne god dagen etter? Altså om jeg lager den på kvelden og varmer den opp på dagen etter?

  6. He. Takk for oppskrifteni…jeg lagde suppen, men synes smaken til kokosmelk dominerte veldig. Kan jeg erstatte kokosmelken med noe annet eller ha noe i som gjør at kokossmaken ikke blir så sterk?

  7. dette er en helt nydelig suppe som jeg kommer tilbake til gang etter gang når jeg skal ha en vegetar-middag. Bruker å tilsette en boks hermetiske røde linser etter at stavmikseren har gjort sitt for en ekstra mettende suppe. helt konge som middag og som lunsj dagen etter!

  8. Utrolig god suppe. Perfekt nå på høsten siden den har litt sting i seg. Denne blir definitivt laget flere ganger utover høsten! Takk for fantastiske oppskrifter gang på gang!

  9. Fantastisk god suppe!! Barna på 2,6 og 7 år spiste med stort velbehag? Var nok litt raus med chilien for barnas del, men det ble fint balansert med litt yoghurt naturell i minstemors tallerken. Anbefales!!!

    Takk for gode oppskrifter og inspirasjon! ?

  10. Hei Trine! Håper du svarer meg i dag:) ett enkelt spørsmål: det går fint Ann og bruke green curry istedenfor rød? Glemte å kjøpe den red curry på butikken…

  11. Jeg lagde nettopp denne suppa til middag, den var utrolig god! Jeg hadde litt nanbrød med smør til suppen for å få litt mer metthetsfølelse. På grunn av curry og kokos så minner denne suppa meg om thaimat.

    Denne er herved skrevet opp på middagslisten min. Anbefales!

  12. Hei. Korleis brukar du stavmikseren i slik jernpanne du har brukt? Blir ikkje panna ødelagt? Klarer du å holde stavmikseren over bunnen uten å vere nedi? Då eg prøvde blei stavmikseren bare “sugd” nedi bunn. Eg måtte ha suppa over i ei anna skål for å stavmikse og deretter over i panna igjen for å ikkje ødelegge den meir.. Fikk noen riper nedi før eg fekk tenkt meg om kva eg dreiv på med.. 🙁

  13. Denne ble veldig god. Hadde i en boks med ferdigkokte røde linser (skylt) og en pose med spinat for å øke næringsinnholdet enda litt mer.

  14. Hei Trine. Lagde denne suppen idag og den var super god!! Lurte bare på om du vet sånn ca hvor mye kalorier det er i den? Hadde vært litt lettere at det sto hvor mye kalorier det er i de ulike rettene. Ellers en knall side!

  15. Bare lurer,hvorfor MÅ man erstatte fettet fra vanlig kokosmelk i lett varianten.?

    Har det egentligt noe å si.?

    1. Grunnen til at man må erstatte fettet i kokosmelken med en nøytral matolje er rett og slett at du trenger det til å steke løk, hvitløk og chili. Ellers steker man i kokosfettet, og da trenger man ikke matolje. Når det er sagt så har ny pappemballasje på enkelte sorter kokosmelk medført at det ikke er så enkelt å ta av kokosfettet som tidligere, og da må man benytte litt nøytral matolje til stekingen uansett om man velger lettutgaven eller naturell.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste