Gjør litt ekstra stas på smøret på julebuffeten og lag dekorative smørstjerner! Eller lag pisket smør.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

200 g meierismør
1/2 ts flaksalt

SLIK GJØR DU

Skagenrøre

SMØRSTJERNER

Skjær 1–2 skiver av smøret som er omtrent like tykke som høyden på pepperkakeformene dine. Trykk ut smørstjerner eller andre figurer med pepperkakeformene, dryss litt flaksalt over og plasser dem på mellomleggspapir eller matpapir. Oppbevares i kjøleskapet, men bør stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering.

PISKET SMØR

La smøret stå i romtemperatur i minst 4 timer.

Pisk smøret i en kjøkkenmaskin, til det er hvitt og luftig. Smak til med flaksalt. Oppbevares i romtemperatur frem til det skal brukes (maks 12 timer). Oppbevares ellers i kjøleskap eller fryser, men må stå i romtemperatur en stund før bruk.

Server smøret sammen med brød som nytes alene, på julebuffeten eller som tilbehør til supper, gryterett, pai, pasta eller salater.

pisket smør og smørstjerner

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste