Gjør litt ekstra stas på smøret på julebuffeten og lag dekorative smørstjerner! Eller lag pisket smør.
Ingredienser
200 g | meierismør |
1/2 ts | flaksalt |
SLIK GJØR DU
SMØRSTJERNER
Skjær 1–2 skiver av smøret som er omtrent like tykke som høyden på pepperkakeformene dine. Trykk ut smørstjerner eller andre figurer med pepperkakeformene, dryss litt flaksalt over og plasser dem på mellomleggspapir eller matpapir. Oppbevares i kjøleskapet, men bør stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering.
PISKET SMØR
La smøret stå i romtemperatur i minst 4 timer.
Pisk smøret i en kjøkkenmaskin, til det er hvitt og luftig. Smak til med flaksalt. Oppbevares i romtemperatur frem til det skal brukes (maks 12 timer). Oppbevares ellers i kjøleskap eller fryser, men må stå i romtemperatur en stund før bruk.
Server smøret sammen med brød som nytes alene, på julebuffeten eller som tilbehør til supper, gryterett, pai, pasta eller salater.