Skagenrøre er en frisk skalldyrsalat med nydelige smaker fra reker, krepsehaler, sitron og dill. Nytes som pålegg på godt brød, eller som en enkel forrett når du vil imponere litt ekstra.
Ingredienser
300 g | reker , renset |
100 g | krepsehaler , renset |
2 ss | crème fraîche eller rømme |
2 ss | majones |
2 ss | rødløk , finhakket |
1/2 | sitron , finrevet skall |
1 ts | sitronsaft |
1 ss | dill , finhakket |
1 ss | gressløk , finhakket |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Rør sammen crème fraîche, majones, rødløk og sitronskall, og smak til med sitronsaft, urter og krydder. Vend inn reker og krepsehaler til slutt.
Nytes til frokost, brunsj eller lunsj sammen med godt brød. Skagenrøre er også en deilig forrett servert på ristet brød, litt knasende sprø salat og toppet med syltet rødløk, eller som fingermat i krustader toppet med litt frisk dill eller gressløk. Skagenrøre er også et smakfullt innslag på buffeten.
Skagenrøre smaker best når den er nylaget og bør spises innen 2 dager.
TIPS
- Krepsehalene kan byttes ut med reker. Løyrom smaker også godt i røren. Smak eventuelt til med litt sriracha eller annen sterk chilisaus hvis du vil ha litt «sting» i salaten.
VELBEKOMME!
Denne oppskriften er lånt fra min kokebok “Trines jul“, hvor du finner mange oppskrifter som kan brukes ellers i året også.