Muffins må man ha i barnebursdag og da er det gøy å gjøre litt ekstra ut av det. Det er ikke mye som skal til for å glede en liten og forventningsfull bursdagsgutt. Jeg kjøpte sjørøvermuffinsformer med sjørøverflagg til, så da var mesteparten av jobben gjort. Spesielt når sjørøverflagget ble plantet nedi en lakrisbåt.
Siden jeg allerede hadde bakt en sjokoladekake valgte jeg å lage sitronmuffins med ostekrem. Til 12 sjørøvermuffins trenger du:

Ingredienser

125 g smør
150 g sukker
2 egg
0,75 dl melk
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1/2 sitron , saft og skall (ca.)
300-350 g melis
75 g kremost naturell
1-2 ss frisk sitronsaft

SLIK GJØR DU

Kjør smøret i en kjøkkenmaskin til det blir mykt. Tilsett sukkeret og kjør på middels styrke i et par minutter til det blir en luftig krem. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt inn bakepulveret og ca halvparten av melet og rør sammen. Rør så inn melken og deretter resten av melet. Til slutt tilsettes sitronsaft og sitronskall. Rør det hele godt sammen, men ikke rør mer enn nødvendig.

Fordel røren i 12 muffinsformer, som fylles ca 3/4 full. Bruk gjerne muffinsbrett, men hvis du ikke har det kan du benytte doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og benytte på nytt). Stek muffinsen ved 175 grader i ca 20-25 minutter, til muffinsene er ferdigstekt. Du kan sjekke om de er ferdige ved å stikke en fyrstikk midt i muffinsen. Dersom fyrstikken er “ren” når du trekker den opp er muffinsen ferdig. La muffinsen avkjøles i muffinsbrettet noen minutter, før du legger de over på en rist og lar de avkjøles helt.

Du kan benytte frosting etter smak og behag. Jeg laget ostekrem med sitron etter denne oppskriften.

 

Rør sammen sitronsaft og kremost, og rør inn melis til du får ønsket konsistens på frostingen. Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt i vei (jeg brukte Wilton tip 2D), eller smør den bare utover med en kniv. Vi pyntet sjørøvermuffinsen med en lakrisbåt med et sjørøverflagg i, samt noen fargerike kuler. Populære muffins blant både store og små sjørøvere!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei!
    Nå har jeg akkurat bakt muffinsene dine, de ble kjempegode! Aldri fått så luftige muffins før.
    Lurte på hvordan jeg bør oppbevare dem til jeg skal servere dem imorgen? Jeg har ikke tatt på glasur enda.
    Rita:)

Leave a Reply to Hege Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste