Junior kan visst aldri få nok av Oreokjeks, og da han selv fikk velge kaker til fødselsdagen sin ble det ostekake med Oreo og sjokolade til familieselskapet, og cupcakes med Oreokrem til barneselskapet. Sistnevnte fikk virkelig ben å gå på da 12 aktive gutter var samlet på bowlingbursdag.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

MUFFINS

200 g kokesjokolade
1 dl kaffe
1 dl melk
2 egg
150 g sukker
175 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
175 g Oreokjeks (16 stk)
16 muffinsformer

OREOKREM

200 g kremost
50 g melis
1 1/2 dl kremfløte
75 g Oreokjeks (6-7 stk)
1 gelatinplate
1 ss varmt vann

SLIK GJØR DU

Sjokoladecupcakes med Oreokrem

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Pisk egg og sukker i ca. 5 minutter, til det blir en luftig eggedosis. Smelt sjokoladen over vannbad sammen med kaffen, og rør godt sammen. Rør deretter inn melken, slik at blandingen blir noe avkjølt. Ha sjokoladeblandingen i eggedosisen og rør godt sammen. Bland alt det tørre, og sikt det oppi eggedosisen. Bruk en slikkepott og vend melblandingen forsiktig inn.

Finn frem et muffinsbrett, hvis du har, og plasser muffinsformene oppi. Dersom du ikke har muffinsbrett bør du bruke doble muffinsformer/stødige muffinsformer som du setter på et bakebrett. Legg en Oreokjeks (eller annen fylt sjokoladekjeks) i bunnen av hver form og fordel kakerøre over. Formene skal fylles ca. 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen på rist i 13-14 minutter, til kakene er gjennomstekt. Sjekk gjerne med en kakenål eller fyrstikk om kakene er ferdige. Stikk den midt i en av kakene, dersom det ikke henger kakerøre igjen er kakene ferdig stekt. Avkjøles på rist.

Sjokoladecupcakes med Oreokrem

Når kakene er ferdig stekt kan du lage Oreokremen. Legg gelatinplater i litt kaldt vann i 5-10 minutter. Ha kremost og siktet melis i en bakebolle, og kjør det forsiktig til du har en jevn blanding. Tilsett kremfløten, litt etter litt, og kjør på middels hastighet til du har en luftig krem. Bruk en slikkepott langs kanten slik at alt blir godt blandet. Klem vannet ut av gelatinplaten, rør den ut i litt varmt vann til den er oppløst, vent i et par minutter og rør inn i ostekremen. Hakk 3-4 Oreokjeks fint og vend inn i ostekremen.

Ha gjerne Oreokremen i en sprøytepose og dekorer kakene. Strø eventuelt over noen hakkede Oreokjeks.

Sjokoladecupcakes med Oreokrem

Oppbevar kakene i kjøleskapet frem til ca. 30 minutter før de skal serveres. Nytes i godt selskap, og gjerne sammen med en kopp god kaffe.

TIPS

  • Dersom du ønsker å lage det hele fra bunnen av kan du også lage sjokoladekjeksen selv. Se oppskrift her.
  • Cupcakes kan fryses, men vent med å ha på topping til den skal serveres.

Sjokoladecupcakes med Oreokrem

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste