OREOCOOKIES

Lyst på deilige, myke sjokoladecookies med vaniljefyll med et hint av sitron? Ja, da er dette noe for deg. Kjappe og enkle å lage - og borte på et blunk!

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 20 doble kjeks
  • Time: ca. 30 minutter + avkjøling
  • Type rett:
Annonse

Ingredienser

COOKIES

125 g smør , romtemperert
175 g sukker
1 stort egg
150 g hvetemel
50 g bakekakao
1 ts vaniljesukker (ekte)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts flaksalt eller 1/4 ts salt

VANILJEFYLL

100 g smør , romtemperert
1 ts vaniljesukker (ekte)
250 g melis
1-2 ss sitronsaft

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Rør romtemperert smør og sukker luftig i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper), og tilsett deretter egget. Bland alt det tørre og rør inn i smørblandingen. Du skal nå ha en jevn og fin deig som er lett å forme.

Del deigen opp i ca. 40 jevnstore biter som du triller til kuler og fordeler på to bakepapirkledde bakebrett (med litt avstand imellom). Trykk dem litt ned og stek dem midt i ovnen, til kjeksene er ferdigstekte, etter 10-12 minutter. Det kan være lurt å steke en prøvekjeks først. La kjeksene hvile på bakebrettet i ca. 5 minutter, før du løfter dem forsiktig over på en rist for avkjøling.

Oreocookies - sjokoladekjeks med vaniljekrem

Mens kjeksene står til avkjøling lager du vaniljefyllet. Kjør romtemperert smør og vaniljesukker (evt. frøene i 1/2 vaniljestang) til en jevn masse i en kjøkkenmaskin. Ha i melis litt etter litt, til alt er godt blandet. Tilsett sitronsaft og kjør det på relativt høy hastighet i 1-2 minutter, til kremen er luftig og fin. Juster eventuelt med mer sitronsaft/melis dersom kremen er for kompakt/flytende.

Ha vaniljekremen oppi en sprøytepose. Sprøyt en “dott” med vaniljekrem på undersiden av halvparten av de avkjølte kjeksene og legg en annen oppå. Klem forsiktig sammen slik at kremen fordeler seg fint mellom de to kjeksene.

Nytes sammen met glass kald melk, eller sammen med en kopp god kaffe.

Oreocookies - sjokoladekjeks med vaniljekrem

Oreocookies bør oppbevares tildekket og kjølig.

LYKKE TIL!

Ønsker du å motta nyhetsbrev med oppskrifter, tips og inspirasjon 2-4 ganger pr. måned? Meld deg på nyhetsbrevet via skjemaet helt nederst på siden. 

EnglishREAD IN ENGLISH
  1. Hei Trine,
    disse så veldig fristende ut! Skal det virkelig være 50 ss bakekakao, eller har det lurt seg inn en 0 for mye?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

ANNONSE
Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.