Hipp hipp hurra, i dag er det 11 år siden Mathias Jæger ble født! Dagen ble på tradisjonelt vis feiret med familie og venner i helgen, og i ettermiddag blir det feiring med gutta i klassen. På kakebordet i helgen sto blant annet denne ostekaken med Oreokjeks og sjokolade, noe som falt i smak både hos jubilanten og de øvrige gjestene. Prøv den du også neste gang du har noe å feire, eller hvis du vil kose deg litt ekstra med familie og/eller venner.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

BUNNEN

300 g Oreokjeks eller annen sjokoladekjeks
125 g smør , smeltet

OSTEKREMEN

400 g kremost (naturell)
50 g melis , siktet
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade , smeltet
2 plater gelatin
1 ss varmt vann
100 g Oreokjeks eller annen sjokoladekjeks

DEKOR

50 g Oreokjeks eller annen sjokoladekjeks
50-100 g kokesjokolade , smeltet

SLIK GJØR DU

OSTEKAKE MED OREO OG SJOKOLADE

Smelt smøret. Knus kjeksene til smuler. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med kniver, eller legg kjeksene i en dobbel plastpose og knus dem med et kjevle eller undersiden av en stekepanne. Du avgjør selv om du vil beholde det hvite fyllet i kjeksene eller ikke. Rør sammen det smeltede smøret og kjekssmulene, fordel blandingen i en springform som er ca. 22 cm i diameter og trykk den fast og jevnt utover. Sett kakebunnen kjølig mens du lager ostekremen.

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5-10 minutter. Smelt den hvite sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen.

Ha kremost og siktet melis i en bakebolle, og kjør det forsiktig til du har en jevn blanding. Del vaniljestangen i to på langs og ha frøene i osteblandingen. Tilsett kremfløten, litt etter litt, og kjør på middels hastighet til du har en luftig krem. Tilsett deretter den smeltede sjokoladen under omrøring. Bruk en slikkepott langs kanten slik at alt blir godt blandet. Klem vannet ut av gelatinplatene, rør dem ut i litt varmt vann til de er oppløst, vent i et par minutter og rør inn i ostekremen. Smak eventuelt til med litt mer melis dersom du synes det er nødvendig. Du skal nå ha en jevn og luftig krem. Hakk ca. 100 g Oreokjeks ganske fint og vend inn i ostekremen. Hell ostekremen oppi springformen og fordel den jevnt utover. Kle formen med plastfolie og sett ostekaken i kjøleskapet til den stivner (etter 4-6 timer).

Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovnen. Løsne ostekaken fra springformen ved å skjære forsiktig langs innsiden av formen. Rett før servering pynter du kaken med hakkede oreokjeks og smeltet sjokolade. Friske bringebær smaker også godt til.

Nytes i godt selskap, og gjerne sammen med en kopp god kaffe.

OSTEKAKE MED OREO OG SJOKOLADE

TIPS

 • Dersom du ønsker å lage kaken fra bunnen av kan du også lage sjokoladekjeksen selv. Se oppskrift her (du trenger da ikke å lage vaniljefyllet).
 • Kaken kan fryses, men vent med å ha på topping (smeltet sjokolade og kjeks) til den skal serveres.

OSTEKAKE MED OREO OG SJOKOLADE

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Gleder meg til å prøve denne 🙂 Men lurte litt på om kaken blir stiv nok med 2 plater gelatin? tror jeg har brukt noen flere plater i de fleste ostekakene jeg har laget.

  1. Ja, det fungerer fint med kun to plater gelatin. Vær obs på at også den hvite sjokoladen bidrar til å gjøre kremen stivere. Lykke til!

 2. Heihei
  Hva Er toppingen som man burde ha på før servering hvis man fryser? Ostekremen eller pynten?
  Skal prøves i bursdag 🙂
  Mvh Jane

  1. Dersom du lager denne oppskriften i 26 cm form vil kaken bli ganske flat. Hvis du skal ha samme høyde må du oppjustere oppskriften noe. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste