I dag vil jeg dele en deilig sommersalat jeg laget på hytta i sommer. Den ble til etter "man-tager-hva-man-haver-prinsippet", og her kan du selvsagt legge til eller trekke ifra etter smak og hva du har tilgjengelig. Denne varianten falt i alle fall i smak hjemme hos oss.

Ingredienser

SALAT

150 g blandet salat , skylt
300 g varmrøkt (pepper)laks , i biter
1 bunt miniasparges
200 g cherrytomater , delt i to
1 rødløk , i tynne båter
1 vårløk , finsnittet
4 egg , hardkokt og delt i båter
persille , finhakket
dill

VINAIGRETTE

3 ss god olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts flytende honning
salt og pepper

KRUTONGER

landbrød eller loff (uten skorpe), i terninger
olivenolje
flaksalt

SLIK GJØR DU

Begynn med krutongene. Sett ovnen på 225 grader (over- og undervarme). Skjær opp brødet i omtrent like store terninger. Du kan benytte fint brød eller litt grovt brød, gjerne daggammelt.  Fordel brødterningene på et bakepapirkledd bakebrett. Drypp olivenoljen over brødterningene og dryss litt flaksalt over. Rør sammen slik at oljen blir godt fordelt i brødet. Stekes i ca. 10 minutter, til krutongene er gylne og sprø i kantene. Rør i brødterningene et par ganger underveis i stekingen.

Fordel salaten i bunnen av en salatbolle eller en vid bolle. Skjær opp laks, tomater, vårløk og rødløk som angitt ovenfor, og fordel over salaten. Knekk av aspargesen der den knekker naturlig, og stek dem i litt smør eller olje, til aspargesen er mør og fin. Kok eggene i 9-10 minutter, fjern skallet, skjær dem i båter, og ha fordel dem deretter i salatbollen sammen med aspargesen.

Rør sammen ingrediensene til vinaigretten og drypp over salaten. Fordel krutongene over, gi retten et dryss av friske krydderurter og server umiddelbart.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Heisann, her er asparges uteglemt i listen over ingredienser. Det står riktnok i overskriften, men falt for min del ut av handlelisten. Heldigvis er det en “tar hva man har” oppskrift. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste