Det er fredag og snart helg, og hva passer vel ikke bedre enn en deilig crispy salat med blant annet frisk frukt, ristede valnøtter – og blåmuggost? Kombinasjonen pære og blåmuggost er en av mine favoritter, og sammen med valnøtter og godt brød blir det en aldri så liten gastronomisk opplevelse.

Ingredienser

Salat

100 g ruccula eller annen salat
2 pærer , i tynne båter
1 nektarin , i tynne båter
100 g blåmuggost , i biter
30 g valnøtter , ristede
sort pepper , grovt kvernet

Dressing

5 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik (ca.)
½ ss dijonsennep
1 ts honning
salt og pepper

Tilbehør

godt brød , for eksempel eltefritt valnøttbrød

SLIK GJØR DU

3-IMG_6053

Rist valnøttene raskt i en tørr stekepanne, og sett til side.

Skyll salaten og kjør den i en salatslynge eller la den renne av på litt kjøkkenpapir. Skjær pærene og nektarinen opp i tynne båter. Fordel salaten og frukten i en salatbolle, og fordel ostebitene over. Hakk valnøttene grovt og fordel dem over salaten.

Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Smak deg frem til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Drypp dressingen over salaten og topp det hele med grovt kvernet sort pepper.

2-IMG_6092

Server salaten med godt brød, for eksempel eltefritt valnøttbrød.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Den varm kjempegod:) Tok den som forrett før lammeskankene som tok litt lengre tid tid lage enn det jeg trodde. Sånn går det nårman ikke leser oppskriften på forhånd;)

  2. Fantastisk salat! jeg ønsker å bruke denne salaten som hovedrett med kalkun. Har du noe forslag til hva annet man kan ha av tilbehør og saus? takk for svar!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste