Salat med ruccula, pærer, blåmuggost og valnøtter

Det er fredag og snart helg, og hva passer vel ikke bedre enn en deilig crispy salat med blant annet frisk frukt, ristede valnøtter – og blåmuggost? Kombinasjonen pære og blåmuggost er en av mine favoritter, og sammen med valnøtter og godt brød blir det en aldri så liten gastronomisk opplevelse.

  • Difficulty: enkel
  • Servings: 2-3 porsjoner
  • Time: CA. 15 MINUTTER
  • Type rett: , ,
Annonse

Ingredienser

Salat

100 g ruccula eller annen salat
2 pærer , i tynne båter
1 nektarin , i tynne båter
100 g blåmuggost , i biter
30 g valnøtter , ristede
sort pepper , grovt kvernet

Dressing

5 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik (ca.)
½ ss dijonsennep
1 ts honning
salt og pepper

Tilbehør

godt brød , for eksempel eltefritt valnøttbrød

SLIK GJØR DU

3-IMG_6053

Rist valnøttene raskt i en tørr stekepanne, og sett til side.

Skyll salaten og kjør den i en salatslynge eller la den renne av på litt kjøkkenpapir. Skjær pærene og nektarinen opp i tynne båter. Fordel salaten og frukten i en salatbolle, og fordel ostebitene over. Hakk valnøttene grovt og fordel dem over salaten.

Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Smak deg frem til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Drypp dressingen over salaten og topp det hele med grovt kvernet sort pepper.

2-IMG_6092

Server salaten med godt brød, for eksempel eltefritt valnøttbrød.

Enjoy!

  1. Den varm kjempegod:) Tok den som forrett før lammeskankene som tok litt lengre tid tid lage enn det jeg trodde. Sånn går det nårman ikke leser oppskriften på forhånd;)

  2. Fantastisk salat! jeg ønsker å bruke denne salaten som hovedrett med kalkun. Har du noe forslag til hva annet man kan ha av tilbehør og saus? takk for svar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits