Røkt juleskinke med sennepsaus står alltid på menyen hjemme hos oss i løpet av jula. De siste årene har jeg byttet ut kålrabistappen med en fargerik, frisk og smakfull salat med appelsin, rødkål, gulrot, eple og hasselnøtter, noe som alltid slår an.

Som tilbehør serverer jeg ovnsbakte poteter. Potetene bakes i ovnen, etter å ha kokt noen minutter med natron i kokevannet. Natronet gjør at potetenes ytre blir mer porøs og trekker til seg mer smør, og blir derved sprøere når du steker dem ferdig i ovnen. Husk å lage rikelig med poteter, for det går alltid mer enn du tror! Slik er det i alle fall hjemme hos oss.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SKINKE & POTETER

800-1000 g røkt skinke , ferdig kokt
4 porsjoner poteter , skrelt

APPELSINSALAT

1/2 liten rødkål , finsnittet
2 appelsiner , i biter

Bli medlem for å lese videre

Som medlem får du blant annet:
  • Tilgang til alle oppskrifter og artikler
  • Tilgang til alle uke- og festmenyer
  • Svarprioritet i kommentarfeltet

Min Handleliste