Jeg elsker fargerike salater hvor grønnsaker, frukt og bær skaper skikkelig feststemning i salatbollen. Her får rødkålen selskap av friske epler, rødløk, valnøtter, bjørnebær og granateplekjerner - toppet med en deilig sennepsdressing. Prøv denne salaten til for eksempel fugl eller svinekjøtt.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

RØDKÅLSALAT

300 g rødkål , finsnittet
1 liten rødløk , i tynne ringer
2 røde epler , i biter
1-2 ss sitronsaft
100 g valnøtter
100 g bjørnebær eller blåbær
1/2 granateple , kjernene
frisk timian

DRESSING

4 ss extra virgin olivenolje
1 ss flytende honning
1 ts dijonsennep
2 ss eplesidereddik
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Rødkålsalat med eple og bjørnebær

Skjær rødkålen i tynne strimler, og ha det i en stor bolle. Bruk gjerne en mandolin eller lignende. Rens og skjær løken i tynne ringer, og legg den gjerne i litt kaldt vann dersom du ønsker en mildere smak. Skjær eplet i jevnstore biter og drypp over sitronsaften. Ha eplene i salatbollen, sammen med valnøttene, og vend det hele forsiktig sammen.

Rør sammen olivenolje, flytende honning, sennep og eplesidereddik, til du har en jevn dressing. Smak til med salt og pepper (og eventuelt litt mer honning og/eller sennep). Drypp dressingen over salaten og topp den deretter med bjørnebær, granateplekjerner og frisk timian.

Server salaten til for eksempel and, kalkun, kylling eller svinekjøtt. Her serveres den for eksempel som tilbehør til andebryst med appelsinsaus. Salaten smaker selvsagt også godt på julens buffeter.

Rødkålsalat med eple og bjørnebær

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nam! Denne ble kjempegod! Hadde den til andebryst, og planlegger også å prøve den til reinsdyrsteik.

  2. Denne salaten har blitt en favoritt! Du anbefaler den til fugl og svin og det er det vi Jar hatt den til. Til jul tenker jeg å ha rødkålsalaten som tilbehør til indrefilet av rein. Hva tenker du…. Blir det en god kombinasjon?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste