Jeg elsker fargerike salater hvor grønnsaker, frukt og bær skaper skikkelig feststemning i salatbollen. Her får rødkålen selskap av friske epler, rødløk, valnøtter, bjørnebær og granateplekjerner - toppet med en deilig sennepsdressing. Prøv denne salaten til for eksempel fugl eller svinekjøtt.

Annonse

Ingredienser

RØDKÅLSALAT

300 g rødkål , finsnittet
1 liten rødløk , i tynne ringer
2 røde epler , i biter
1-2 ss sitronsaft
100 g valnøtter
100 g bjørnebær eller blåbær
1/2 granateple , kjernene
frisk timian

DRESSING

4 ss extra virgin olivenolje
1 ss flytende honning
1 ts dijonsennep
2 ss eplesidereddik
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Rødkålsalat med eple og bjørnebær

Skjær rødkålen i tynne strimler, og ha det i en stor bolle. Bruk gjerne en mandolin eller lignende. Rens og skjær løken i tynne ringer, og legg den gjerne i litt kaldt vann dersom du ønsker en mildere smak. Skjær eplet i jevnstore biter og drypp over sitronsaften. Ha eplene i salatbollen, sammen med valnøttene, og vend det hele forsiktig sammen.

Rør sammen olivenolje, flytende honning, sennep og eplesidereddik, til du har en jevn dressing. Smak til med salt og pepper (og eventuelt litt mer honning og/eller sennep). Drypp dressingen over salaten og topp den deretter med bjørnebær, granateplekjerner og frisk timian.

Server salaten til for eksempel and, kalkun, kylling eller svinekjøtt. Her serveres den for eksempel som tilbehør til andebryst med appelsinsaus. Salaten smaker selvsagt også godt på julens buffeter.

Rødkålsalat med eple og bjørnebær

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.