Kyllingcurryen blir ekstra god og mettende med litt blomkål i. Prøv det du også!
Ingredienser
KYLLINGCURRY
600 g | kylling , gjerne kyllinglårfilet |
salt og pepper | |
nøytral olje til steking | |
1 | rødløk , i tynne båter |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ss | ingefær , finrevet |
75-100 g | rød karripasta (eller etter smak) |
2 ss | tomatpuré |
3 dl | vann |
5 dl | kokosmelk |
1 stilk | sitrongress (kan sløyfes) |
2 ss | kyllingfond |
2 ss | fiskesaus |
1/2 | lime , saften |
1 ss | flytende honning |
1 liten | blomkål , i små buketter |
2 | gulrøtter , i tynne staver |
8-10 | cherrytomater , delt i to |
200 g | eggenudler eller risnudler |
TOPPING
1/2 | lime , i båter |
cashewnøtter | |
frisk koriander | |
chiliflak |
SLIK GJØR DU
Skjær opp kylling og grønnsaker som angitt. Bank sitrongresset med skaftet på en kniv eller lignende, for å frigjøre de gode smakene (skal ikke skjæres opp da det skal fjernes før servering).
Stek kyllingbitene raskt i litt nøytral olje (gjerne i to omganger), men ikke så lenge at de blir gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper underveis. Ha kyllingen i en bolle eller lignende og sett til side.
Stek rødløken i nøytral olje et par minutter, og tilsett deretter hvitløk og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter karripasta (se tips) og tomatpuré. La det surre i ytterligere et par minutter og tilsett vann, kokosmelk og sitrongress. Gi curryen et oppkok, smak til med kyllingfond, (asiatisk) fiskesaus, limesaft og honning. Tilsett blomkål og gulrøtter, og la curryen koke på svak varme i 8-10 minutter. Tilsett deretter kylling og tomater, og la det trekke til kyllingen er gjennomkokt og grønnsakene er møre. Smak til underveis og juster eventuelt med litt mer karripasta, fiskesaus, honning eller limesaft. Fjern sitrongresset. Kok nudlene etter anvisningen på pakken (mens curryen koker).
Vend inn nudlene (klipp dem gjerne opp i litt kortere biter) eller server dem ved siden av. Topp retten med grovt hakkede cashewnøtter, en limebåt, chiliflak og frisk koriander – og nyyyyt!
TIPS
- Vær obs på at karripasta kommer i ulike styrker, så smak deg frem dersom du ikke er kjent med produktet fra før. Dersom curryen skulle bli litt sterk for enkelte kan du servere yoghurt naturell, rømme el. ved siden av.
- Server gjerne nan som tilbehør. Oppskrift på hjemmebakte nan finner du her.
- Alle curryoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Dette var smakfullt og morsomt å lage. Tok nok en del mindre currypasta og fikk passe styrke.
Hei! Tusen takk for nok en god oppskrift!!! Jeg reduserte også red currypasta til ca halvparten, mer enn nok smak fortsatt.
Liv