Valnøtter og honning er favoritter til osteanretningen, og dersom valnøttene får en liten tur i ovnen først smaker det ekstra godt.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

80 g valnøtter
150 g akasiehonning (ca.)

SLIK GJØR DU

Fordel valnøttene utover et bakepapirkledd stekebrett, og rist nøttene ved 170 grader i ca. 7 minutter (over- og undervarme, midt i ovnen). La dem avkjøles litt og hakk dem grovt. Ha nøttene i et lite glass eller skål og fyll opp med akasiehonning, til nøttene så vidt er dekket.

Serveres romtemperert som tilbehør til ost, sammen med for eksempel fikenmarmelade med rødvin og eltefritt valnøttbrød.

 

Skriv ut
  1. Hei. Må det være akasiehonning. Fikk mye hjemmeprodusert honning til jul. Fra Litauen. Kan jeg bruke denne i stede for?

    1. Det vet jeg ikke. Opplever det samme som deg, men har ikke forsket mer på andre typer enn de som finnes i mine lokale matbutikker. Bruker heller andre typer nøtter eller mandler. Andre som vet?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste