I denne desserten kombinerer du to gode råvarer, nemlig rabarbra og jordbær.

Du kan fint benytte rabarbra fra egen hage (eller gå på slang i naboens) både før og etter St. Hans, forutsatt at du benytter nye, unge stilker. Kos deg med god dessert og midtsommer, enten du trekker i skyggen på en solfylt dag eller må trekke inn på grunn av sommerregnet som herjer ute. Jeg serverte vaniljeis til denne desserten, men panna cotta er også kjempegodt til.

Ingredienser

Rabarbrasuppe

500 g rabarbra
1 1/2 dl sukker , smak til
6 dl vann
1 kanelstang
1 vaniljestang

Garnityr

jordbær , i båter/skiver
sitronmelisse , strimlet
god vaniljeis

SLIK GJØR DU

Skrell rabarbraen og del den opp i omtrent like store biter. Tilsett vann, kanelstang og mesteparten av sukkeret og kok opp. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett frøene og stangen i suppa. La suppen koke ca 15-20 minutter, til rabarbraen har kokt i stykker. Skum av og smak til med mer sukker om nødvendig. Sett til avkjøling og sil deretter suppen. Suppen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet før servering. (Rabarbra kan fint fryses, om du ikke rekker å spise opp alt før St. Hans. Du kan lese mer om rabarbra her.)

Skyll og rens jordbærene og fordel de i en dyp tallerken. Hell rabarbrasuppen over, pynt med sitronmelisse og plasser en kule med god vaniljeis på toppen, eller server som tilbehør til panna cotta.

Vintips: Saracco Moscato d’Asti

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. det ser fantastisk ut!
  men ett gammelt kjærringråd sier at rabarbra skal spises FØR st.hans.. noe i det tro, og evt hvorfor?

  Ha en deilig dag, Trine 🙂

  1. Grunnen til at man sa at rabarbra ikke skulle spises etter St.Hans var pga syreinnholdet. Det øker jo eldre stengene blir. Og for mye syre er rett og slett farlig. Men hvor mye det er i det med akkuratt St.Hans regelen vet jeg ikke…..Men vi høster selv alltid inn rabarbraen før St.Hans………

 2. Rabarbrasuppe hører virkelig til det sommeren. I min barndoms hage var det rabarbra som vi dyppet i sukker og spiste. Mor lagde deilig rabarbrasuppe med kanel i. Gratulerer med flott omtale i Aftenposten i dag.

 3. Hei Trine,
  Serverer du denne kald eller varm? Avkjøles og så varmes opp igjen?
  Mvh Kathrine

 4. Heihei =)
  Hvor lenge vil suppa holde seg på kjøl etter at man har laget den? Kan den holdes i ei uke, eller bare noen dager?

 5. Hei! Ser god ut! Lenka til «les mer om rabarbra her» fungerar ikkje? Takk for mange gode oppskrifter

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste