Jeg elsker bringebær, både alene og sammen med andre godsaker - som for eksempel litt fersk appelsinjuice. Denne bringebærsalaten er ypperlig tilbehør til en silkemyk panna cotta - en deilig dessert, rett og slett!

Ingredienser

PANNA COTTA

3 gelatinplater
1 1/2 ss sukker
3 dl kremfløte
2 dl H-melk
1 ss flytende honning
1 vaniljestang

NØTTER & BRINGEBÆRSALAT

50 g sukker
30 g pistasjnøtter
200 g bringebær
1 ss sukker (ca.)
1/2 appelsin , saften
frisk mynte eller sitronmelisse

SLIK GJØR DU

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, og la dem ligge i ca. 10 minutter.

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og la det smelte på middels varme, til du får lys karamell. Tilsett honning, fløte og melk, og varm forsiktig opp blandingen under stadig omrøring. Etterhvert vil karamellen og honningen løse seg helt opp, men pass på at det ikke koker.

Del en vaniljestang på lang og skrap ut frøene. Tilsett vaniljefrø og vaniljestangen, og la blandingen stå å trekke på lav temperatur uten å koke i ca. 5 minutter. Fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det inn i blandingen.

Hell blandingen i 4-5 glass eller porsjonsformer/silikonformer. Avkjøl noen minutter, før du setter det i kjøleskapet til det stivner. Det tar ca. 4 timer.

Smelt sukker i en liten stekepanne, til du får lys karamell. Tilsett pistasjnøttene og rør godt sammen. Hell massen utover et bakepapir, spre nøttene fra hverandre og sett til avkjøling. Hakk de karamelliserte nøttene grovt før servering.

Del bringebærene i to og ha dem i en liten bolle. Dryss over til sukker og ha deretter appelsinsaften over. Vend salaten forsiktig sammen, og la den gjerne stå å trekke noen minutter før servering.

Server panna cottaen i glass eller hvelv dem over på en liten tallerken. Fordel bringebærsalaten over eller ved siden av, drypp over litt av appelsinsaften og fordel de karamelliserte pistasjnøttene over. Pynt eventuelt med mynte- eller sitronmelisseblader og server umiddelbart.

TIPS

  • Panna cotta kan gjerne lages et par dager før den skal serveres, men dersom du skal la den stå i mer enn et par timer bør du dekke formene med litt plastfolie eller lignende.
  • De karamelliserte pistasjnøttene kan lages flere dager før de skal serveres.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ser nydelig ut! Har du brukt silikonformer på det øverste bildet? Ca hvor stor har du dem?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste