Har du rabarbra i hagen (eller kjenner noen du kan gå på "slang" til) anbefaler jeg å lage et glass med rabarbrachutney eller fire, før rabarbrasesongen er "på hell". Rabarbrachutney er deilig tilbehør til grillmat, prøv den for eksempel til grillet kylling, lam eller storfe.
Ingredienser
ca. 400 g | rabarbra , i ca. 1 cm tykke skiver |
1 | rødløk , finhakket |
1 | rød paprika liten, i små terninger |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1-2 ts | ingefær revet |
ca. 2 ss | eplesidereddik |
ca. 125 g | brunt sukker |
ca. 1/2 ts | salt |
SLIK GJØR DU
Rens og skjær opp rabarbraen i ca. 1 cm. tykke skiver. Ha rabarbraen i en kjele sammen med rødløk, paprika, hvitløk, ingefær, eplesidereddik og mesteparten av sukkeret. Gi det hele et oppkok og la det stå å putre i ca. 30 minutter, til chutneyen begynner å tykne. Smak til med salt og eventuelt mer sukker om nødvendig.
Fjern det hvite skummet som har dannet seg oppå chutneyen, og hell den deretter på rene, varme glass og sett umiddelbart på lokket. Rabarbrachutneyen oppbevares i kjøleskapet, og er holdbart i flere måneder.
ENJOY!
Som jeg ønsker meg rabarbra i hagen. Kanskje neste år, når ting er ferdig der ute 🙂
Nyter bildene så lenge!
Rabarbrachutneyen vart nydeleg. Den smaka også godt til fiskekaker og på rugbrød. Har fått meir rabarbra i hus, så i morgon blir det dobbel porsjon!
Hei!
Dette ser veldig godt ut, ser fram til sommeren og dens gaver. Tror du denne holder så lenge at den kan være en fin julegave? Har du andre gode forslag til noe som kan lages på sommeren og gis bort til jul? 🙂
Den holder fint til jul. Rabarbara kan du fryse også. Og ta opp ved behov. Kutt opp i passe biter og frys ned i passe posjoner
skal man ikke ha noe vann i ?
Trenger ikke vann, saften seg fint.
Skal nok være 1dl vann. Det bruker de på matprat så jeg. Satt nettopp til oppkok. Gleder meg til å smake når det er ferdig
Eg brukte kunn de som står i oppskrifta då sukkeret vesker seg, og rabarbraen slepper veske- vart perfekt konsistens:) Kjempe god!
Lar du den stå og småkoke med eller uten lokk?
Jeg lot den småputre under lokk, og da tykna den ikke noe særlig, siden ingenting av vannet fikk koke bort.
Burde jeg gi den et nytt oppkok uten lokk, og la den stå litt slik at den blir tykkere?
Må den stå i kjøleskapet før den er åpna også?
Funker vel fint å bruke fryst rabarbra også til dette?
Blir spennende å prøve
Rabarbrasirup er fin gave. Veldig godt på is eller brukes i sauser. Rabarbramohito bør prøves. Kok rabarbra og vann, sil av ta like mye sukker som rabarbravann og kok til det blir passe tykt. Du kan også ha en kvist rosmarin i.
Aldeles nydelig-et must til indiske retter. Har laget denne mange ganger. Putter litt chilli oppi gryta da vi er er glad i det️ -Fin vertinnegave i pent glass!