Det er få ting som slår duften av nystekt pizza rett fra ovnen – spesielt når den er laget helt fra bunnen av med gode råvarer. Her toppes pizzabunnen med Mutti Aromatica pizzasaus, og deretter mozzarella, tynne skiver av salami fra en norsk lokalmatprodusent, rødløk og et dryss frisk oregano etter steking. Resultatet er en pizza som smaker ekte italiensk, men med en liten nordisk vri – perfekt for helgekosen eller når du vil imponere gjestene.
Mutti Aromatica pizzasaus er laget av 100 % italienske, solmodne tomater som høstes på sitt mest smakfulle og forvandles til en rik, aromatisk saus etter lange, italienske tradisjoner. Den er krydret med oregano og basilikum, og har en fin balanse mellom sødme, syrlighet og fylde – akkurat slik en god pizzasaus skal være. Visste du at pizzasausen heller ikke trenger å koke lenge før du bruker den? Når pizzaen stekes på høy varme i ovnen, vil væsken i sausen fordampe naturlig. Det betyr at den deilige tomatsmaken konsentreres og virkelig kommer til sin rett. Med Mutti får du en ferdig pizzasaus med perfekt konsistens, klar til å forvandle hjemmelaget pizza til en ekte italiensk opplevelse – rett fra ditt eget kjøkken.
Ingredienser
PIZZADEIG
| 500 g | pizzamel (tipo 00) |
| 3 1/2 dl | vann |
| 15 g | fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær |
| 1/2 ts | salt |
| 1 klype | sukker |
| 2 ss | extra virgin olivenolje |
TOPPING
| 1 boks | Mutti Aromatica pizzasaus |
| 100 g | salami eller skinke |
| 1/2 -1 | rødløk , i tynne båter |
| 2 | mozzarella |
| frisk oregano el. |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU

Ha pizzamel (tipo 00), vann, gjær, salt og sukker i bakebollen. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til deigen samler seg. Spe eventuelt med mer vann dersom deigen virker tørr, eller mer mel dersom den virker løs. Øk til middels hastighet og elt deigen i ca. 10 minutter. Tilsett olivenolje og elt i ytterligere 5-10 minutter, til du har en fin og smidig deig som slipper bakebollen. Dekk bakebollen med lokk eller plast og la deigen heve til ca. dobbel størrelse. Det tar vanligvis 60-90 minutter.
Sett stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme) og sett samtidig et bakestål/en bakesten i ovnen ca. 45 minutter før du skal begynne å steke pizzaen. Dersom du skal steke pizzaen på stekeovnens bakebrett setter du det inn i stekeovnen ca. 10 minutter før. (Les mer om steking av pizza her.) Finn frem toppingen, slik at du har alt klart før du setter i gang.
Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og del den i 2 eller 4 jevnstore biter, avhengig av hvor store pizzaer du ønsker. La deigen gjerne hvile på bakebordet i noen minutter før du kjevler den tynt utover (eller baker ut med hendene). Legg deigen på en pizzaspade eller et bakepapirkledd bakebrett.

Fordel pizzasausen jevnt og tynt utover, men ikke helt ut i kantene, og fordel trøffelsalami, rødløk og mozzarella jevnt utover. Dryss gjerne over litt tørket oregano for ekstra smak.
Ha pizzaen over på det oppvarmede underlaget og la den steke til den har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden. I min stekeovn tar det 6-7 minutter (på 10 mm bakestål og 300 grader). Dersom du steker pizzaen på stekeovnens bakebrett må du beregne noe lengre steketid, omtrent 12-15 minutter.

Gi den ferdigstekte pizzaen et dryss av frisk oregano eller basilikum (hvis du har), og server umiddelbart, gjerne med en god rødvin i glasset.

TIPS
- Dersom du får pizzasaus til overs kan du fryse ned restene og bruke dem neste gang du skal lage pizza, eller tilsette den i tomatbaserte pastasauser, supper eller gryteretter.
- Varier med ulik topping på pizzasausen, og bruk gjerne rester av skinke, salami og ost du har liggende. Tilsett gjerne også paprika, spinat eller sopp, hvis du har.
- Alle pizzaoppskriftene på bloggen + flere typer pizzadeiger, samt tips om utbaking og steking av pizza finner du samlet her
BUON APPETITO!
Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen som blant annet forhandler produkter fra Mutti. Mutti pizzasaus får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger som for eksempel Coop, Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk.