Tiramisu er en populær og lettlaget Italiensk dessert, som består av mascarponekrem, fingerkjeks og espresso som ofte er smaksatt med sterkvin. Jeg har her benyttet marsalavin, men du kan benytte konjakk eller amaretto, eller rett og slett droppe det. Vanligvis serverer jeg tiramisu i en stor form, men denne gangen serverer jeg det i porsjonsglass. En kjær favoritt her hjemme - prøv det du også!

Annonse

Ingredienser

TIRAMISU

2 dl espresso , avkjølt
2 ss marsalavin (kan sløyfes)
12 savoiardikjeks (fingerkjeks)
3 eggeplommer
2 - 3 ss melis , smak til
1 vaniljestang , frøene
250 g mascarponeost
1 dl kremfløte
1/2 økologisk sitron , revet skall

TOPPING

kakaopulver
mørk kokesjokolade
hvit sjokolade , revet
100 - 150 g bringebær eller andre bær

SLIK GJØR DU

Tiramisu på glass

Lag espresso (eller sterk kaffe) og sett til avkjøling.

Visp eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til eggedosis. Ha mascarponeosten i en annen bolle og rør den jevn. Tilsett deretter kremfløten og visp til du får en jevn og luftig krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men ikke visp kremen mer enn nødvendig, for da kan den skille seg. Skyll sitronen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet på et fint zesterjern eller lignende, og rør inn i mascarponekremen. Bland deretter eggedosisen og mascarponekremen sammen, og kjør den til du får en myk krem. Smak eventuelt til med mer melis om nødvendig. Ha gjerne mascarponekremen i en sprøytepose.

Finn frem 6 dessertskåler eller glass. Ha den avkjølte espressoen og marsalavin i en vid bolle og dypp kjeksene raskt i blandingen. Pass på at de ikke dyppes for lenge for da blir de for bløte. Legg halvparten av kjeksene i bunnen av glassene (du må kanskje brekke dem i to). Ha et lag med mascarponekrem over, fortsett med et lag kjeks til og avslutt med resten av mascarponekremen.

Legg over litt plast og la desserten stå i kjøleskapet 3-4 timer, eller til den har stivnet. Rett før servering gir du desserten et dryss med siktet kakaopulver, fordeler litt mørk og hvit revet kokesjokolade oppå, samt topper det hele med friske bringebær. Serveres gjerne med en kopp espresso og litt marsalavin i glasset.

Tiramisu på glass

TIPS

  • Tiramisu kan gjerne lages dagen før du skal servere den.
  • Italienske savoiardikjeks (fingerkjeks) fås kjøpt i de fleste velassorterte dagligvarebutikker. Får du ikke tak i kjeksene kan du eventuelt benytte sukkerbrød i stedet (skjær det ut slik at det passer i glassene, og dynk det med espressoen).
  • Dersom du ikke ønsker å lage desserten i porsjonsformer kan du fint lage den i en form (ca. 25 x 20 cm) isteden.
  • Tiramisu kan gjerne lages dagen før den skal serveres og oppbevares (tildekket) i kjøleskapet.

BUON APPETITO!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.