I dag kan jeg friste med en deilig pastarett med smak av høst - med kantareller, en deilig fløtesaus og en smakfull speket pølse.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4 porsjoner tagliatelle eller annen pasta
220 g speket pølse i biter
3 sjalottløk finhakket
3 fedd hvitløk finhakket
2 ss smør
300 g kantareller eller annen sopp
2 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin (eller eplejuice)
1 dl kremfløte
salt og pepper
parmesan
frisk timian

SLIK GJØR DU

PASTA MED KANTARELLER OG SPEKET PØLSE

Skjær opp alle grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok pastaen al dente, som beskrevet på anvisningen på pakken.

Finn frem en stekepanne med høye kanter (eller en vid gryte) og fres sjalottløk og hvitløk i smøret på middels varme i et par minutter. Tilsett soppen og bladene fra et par kvister frisk timian og la det surre noen minutter, og tilsett deretter kyllingkraft og hvitvin. La det stå å surre på middels varme til væsken er kokt halvveis inn. Tilsett kremfløten og la det surre litt til. Smak til med salt og nykvernet sort pepper, og hell den ferdigkokte pastaen oppi stekepannen/gryta og vend forsiktig sammen.

Fordel pølsebitene over pastaen, strø over litt revet parmesan og frisk timian, og server umiddelbart med godt brød som tilbehør.

3-3-img_0379

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste