Chorizo er blitt en ny favoritt hjemme hos oss. Nydelig, smakfull spansk pølse, som passer til det meste, eller alene. Jeg bruker den i fiskeretter, kyllingretter, i omeletter - og nå også til pasta. Denne retten har jeg funnet inspirasjon til på en av mine favorittblogger, Lars spiser, drikker og synser. Jeg leste oppskriften for lenge siden, og laget denne pastaretten ut fra hukommelse og tilgjengelige råvarer. Når jeg nå leter opp oppskriften ser jeg at min versjon ikke er så langt ifra Lars sin, som du finner oppskrift på her. Slik gjorde jeg det:
Ingredienser
250 g | chorizo , i biter |
1 | liten løk , i biter |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | paprika , i biter |
1 boks | hermetiske tomater |
1 dl | matfløte |
chiliflak | |
salt og pepper | |
persille , finhakket | |
Rosmarin , finhakket (litt) | |
parmesan , i flak | |
pasta , kokt etter anvisningen på pakken |
SLIK GJØR DU
Stek chorizoen i tørr panne og legg til side.
Fres løk, hvitløk og paprika i litt olje, til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og la det stå og koke litt inn. Tilsett fløten, og smak til med salt, pepper og krydderurter. Ha i chorizo og strø over finhakket persille rett før servering. Serveres med pasta og parmesan.
Enjoy!
Tennene løper i vann 🙂
Denne må prøves, vi er begge veldig glad i chorizo!
Ha en flott dag 🙂
Hei!
Hvor kjøper jeg chiliflak? Har sjekket på meny og rema, men finner det ikke..
Fin blogg, min favoritt!!
Klem Pernille
Takk for det! 😉
Du får kjøpt chiliflak i velassorterte dagligvareforretninger og i innvandrerbutikker.
Gratulerer med ny adresse og nytt design, wohoo!
Det så godt ut! Hvor kjøper du chorizo?
Chorizo får du kjøpt på velassorterte dagligvareforretninger. Jeg kjøper det bla på min lokale Megabutikk.
Så flott den nye bloggen ble!!! Gratulerer Trine, godt jobba! Hege
Takk Hege! Veldig godt fornøyd så langt i alle fall! 😉
Tusen takk for deilig middag, godt likt av alle 4, vil bli laget igjen vær du sikker 😀
Tusen takk for tipset! Dette var godt! Jeg var litt skeptisk til chorizo, har ikke smakt det før, men det av en god, sterk, baconlignende smak som passet veldig bra sammen med det andre!
Denne oppskriften laget vi i dag og den ble kjempegod 🙂
Dette var godt! Jeg var litt skeptisk til chorizo, har ikke smakt det før, men det av en god, sterk, baconlignende smak som passet veldig bra sammen med det andre!
Enkel, kjapp og god pastarett!
Smakfull og lettvinn middag.
Nydelig, rask og enkel rett❤For andre i utkantstrøk, som heller ikke får tak i chiliflak, så har jeg brukt en teskje sambal olek i stedet. Det får jeg kjøpt på nærmeste Spar butikk, og det betyr vel at den kjeden kan ta den inn dersom den ikke finnes i nærmeste hylle hos deg. Det smakte sterkt og herlig, akkurat slik vi liker det?Takk for herlig oppskrift, Trine.