Chorizo er blitt en ny favoritt hjemme hos oss. Nydelig, smakfull spansk pølse, som passer til det meste, eller alene. Jeg bruker den i fiskeretter, kyllingretter, i omeletter - og nå også til pasta. Denne retten har jeg funnet inspirasjon til på en av mine favorittblogger, Lars spiser, drikker og synser. Jeg leste oppskriften for lenge siden, og laget denne pastaretten ut fra hukommelse og tilgjengelige råvarer. Når jeg nå leter opp oppskriften ser jeg at min versjon ikke er så langt ifra Lars sin, som du finner oppskrift på her. Slik gjorde jeg det:

Annonse

Ingredienser

250 g chorizo , i biter
1 liten løk , i biter
2 fedd hvitløk , finhakket
1 paprika , i biter
1 boks hermetiske tomater
1 dl matfløte
chiliflak
salt og pepper
persille , finhakket
Rosmarin , finhakket (litt)
parmesan , i flak
pasta , kokt etter anvisningen på pakken

SLIK GJØR DU

Stek chorizoen i tørr panne og legg til side.

Fres løk, hvitløk og paprika i litt olje, til løken er blank. Tilsett hermetiske tomater og la det stå og koke litt inn. Tilsett fløten, og smak til med salt, pepper og krydderurter. Ha i chorizo og strø over finhakket persille rett før servering. Serveres med pasta og parmesan.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei!
  Hvor kjøper jeg chiliflak? Har sjekket på meny og rema, men finner det ikke..
  Fin blogg, min favoritt!!
  Klem Pernille

  1. Takk for det! 😉

   Du får kjøpt chiliflak i velassorterte dagligvareforretninger og i innvandrerbutikker.

  1. Chorizo får du kjøpt på velassorterte dagligvareforretninger. Jeg kjøper det bla på min lokale Megabutikk.

 2. Tusen takk for tipset! Dette var godt! Jeg var litt skeptisk til chorizo, har ikke smakt det før, men det av en god, sterk, baconlignende smak som passet veldig bra sammen med det andre!

 3. Dette var godt! Jeg var litt skeptisk til chorizo, har ikke smakt det før, men det av en god, sterk, baconlignende smak som passet veldig bra sammen med det andre!

 4. Nydelig, rask og enkel rett❤For andre i utkantstrøk, som heller ikke får tak i chiliflak, så har jeg brukt en teskje sambal olek i stedet. Det får jeg kjøpt på nærmeste Spar butikk, og det betyr vel at den kjeden kan ta den inn dersom den ikke finnes i nærmeste hylle hos deg. Det smakte sterkt og herlig, akkurat slik vi liker det?Takk for herlig oppskrift, Trine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.