Pasta al limone, eller pasta med sitronsaus som det heter hjemme hos oss, smakte jeg første gang på en matreise til Bolsena noen mil nord for Roma. Første stopp på reisen var en familiedrevet restaurant som var kjent for sin gode mat, og første rett var en enkel pastarett med smak av sitron. Flere av damene falt pladask for denne retten, og noen spiste den også til lunsj dagen etter. Det angret de nok litt på etterpå, for det skulle vise seg at det ble mer enn nok pasta i de kommende dagene. Resten av historien kan du eventuelt lese mer om her. Men over til denne deilige pastaretten - så enkelt, og så uendelig godt!

Ingredienser

4 porsjoner pasta , kokt etter anvisningen på emballasjen
50 g smør
1 fedd hvitløk , finhakket
2 sitroner , revet skall (kun det gule)
½ sitron , saften (ca.)
1 ½ dl kremfløte
20 g parmesan , revet (ca.)
eventuelt litt av pastavannet
salt og pepper
flatbladet persille , finsnittet

SLIK GJØR DU

Pasta al limone - sitroner

Mål opp, hakk og riv alle ingrediensene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang, for nå går det raskt unna! Riv kun det gule skallet på sitronen, hvis ikke vil pastasausen din bli besk.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente. Hell av pastavannet, men ta vare på ca. 1 dl av pastavannet til senere (se nedenfor).

Mens pastaen koker smelter du smøret i en liten kjele og tilsett hvitløken. La det surre med et par minutter, og tilsett revet sitronskall, kremfløte og parmesan. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. La sitronsausen stå å trekke et par minutter. Dersom du synes den ser litt tykk ut kan du eventuelt spe den ut med litt av pastavannet du har tatt vare på.

Pasta al limone

Bland sammen den ferdigkokte pastaen og sitronsausen. Fordel pastaen i dype tallerkener og strø over raust med revet parmesan og finsnittet bladpersille. Serveres umiddelbart.

Nyt retten alene, eller som en del av et måltid med flere retter. Vi fikk den servert som forrett, hvor det ble servert saltimbocca til hovedrett, noe som var en god kombinasjon etter min smak. Prøv den gjerne sammen med saltimbocca med pestobønner – og med tiramisu til dessert!

Bolsena

Buon appetito!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så deilig og enkelt! 🙂 Synd at ikke kjæresten min er noe glad i iframtredende smak av sitron, men dette er noe jeg kan lage en dag han er bortreist.

    God helg!
    Klem fra Trine 🙂

  2. Var veldig godt, og begge mine barn (3 og 6år) elsket det! For litt ekstra protein har vi tatt laks eller drysset bacon over. Skitgodt!

  3. Denne var kjempegod! neste gang skal jeg lage større oppskrift, det ble ikke nok hehe. Tusen takk for oppskrifta, samt mange andre spennende oppskrifter 🙂

  4. Dette er smaken av sommer! Nydelig gode smaker sammen, og enkelt og raskt. Lager denne flere ganger i sommer ?

  5. Nydelig! Takk for dette gode mattipset. Denne har jeg laget varianter av flere ganger, og den er like god hver gang. Jeg bruker den oftest sammen med små terninger av laks eller ørret. Fisken har jeg oppi sausen et par minutter før servering.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste