I dag kan jeg friste med en smakfull og enkel kyllingrett. Kyllingen er svøpt i parmaskinke som både gir en god smak og fin tekstur til retten. Kyllingen får kose seg i ovnen sammen med mør paprika og en deilig tomatsaus.
Jeg tilbereder denne retten i sin helhet en stekepanne (ca. 24 cm i diameter) som kan benyttes i stekeovnen. Da blir det også minimalt med oppvask. Dersom du ikke har en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen kan du benytte en ildfast form isteden. Retten kan også i sin helhet tilberedes på platetoppen, se tips avslutningsvis.
Ingredienser
4 | kyllingfileter , delt i to |
salt og pepper | |
4-8 skiver | parmaskinke eller annen god spekeskinke |
nøytral olje til steking | |
1 | rødløk , i tynne båter |
1 liten | rød paprika , i strimler |
1 liten | gul paprika , i strimler |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ss | tomatpuré |
1 ts | tørket basilikum |
1 ts | tørket oregano |
1/2 ts | tørket timian |
2 klyper | chiliflak eller mer |
400 g | hermetiske tomater , hakkede eller passata |
1/2 dl | vann |
2 ts | kyllingfond |
1 liten klase | cherrytomater (kan sløyfes) |
frisk basilikum | |
parmesan , finrevet | |
4 porsjoner | pasta , poteter el. |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.
Del kyllingfiletene i to. Krydre med nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt, og surr parmaskinken rundt (del eventuelt skinken i to på langs hvis du har store skinkeskiver). Stek kyllingen raskt i litt nøytral olje, til skinken får en pen stekeskorpe på alle sider (den skal ikke bli gjennomstekt). Legg til side.
Skjær opp grønnsakene som angitt. Stek løk og paprika i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste par minuttene. Tilsett tomatpure og krydder og la det stå å surre under omrøring et par minutter. Tilsett deretter hermetiske tomater og vann. Gi det hele et forsiktig oppkok, og smak til med kyllingfond, salt, pepper og eventuelt mer av det øvrige krydderet. La det koke i ca. 5 minutter. Fordel kylling og tomater i grønnsaksblandingen i stekepannen, eller finn frem en ildfast form som er ca. 24 cm i diameter.
Stekes på midterste rille til kyllingen har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar 20-25 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på kyllingbitene og hvor lenge du har forstekt dem.
La retten hvile i ca. 5 minutter, gi den et dryss med revet parmesan og friske basilikumblader – og server den sammen med ønsket tilbehør, for eksempel pasta, ovnsbakte poteter og/eller godt brød.
TIPS
- Du kan gjerne bytte ut kyllingbrystene med kyllinglårfilet. Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, for eksempel squash og spinat. Skinken kan byttes ut med bacon, eller sløyfes. Parmesanen kan eventuelt erstattes med mozzarella eller annen ost.
- Lag gjerne retten ferdig på koketoppen. Stek kyllingen nesten ferdig i stekepannen og la den trekke med i sausen til den er gjennomstekt.
VELBEKOMME!
Wow Trine You did it again Helt nydelig, anbefales
Gøy å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!