Her kommer nok en kjapp, enkel og smakfull pastarett, denne gang med knasende sprø parmaskinke og frisk squash. Er du kjapp på labben står middagen på bordet på under en halvtime!
Ingredienser
400 g | pappardelle eller annen pasta |
6 skiver | parmaskinke eller annen skinke |
1 | rødløk , i tynne båter |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | squash , i tynne skiver |
2 dl | fløte eller matfløte |
2 | eggeplommer |
50-75 g | parmesan , finrevet |
salt og pepper | |
salvie eller basilikum | |
parmesan til topping |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Fordel skinkeskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de skifter farge og er sprø. Følg med mot slutten av steketiden. Knekk dem opp i mindre biter og legg på en tallerken.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente. Hell av kokevannet.
Skjær opp grønnsakene som angitt. Stek løken i nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og squash mot slutten av steketiden. Bland forsiktig sammen grønnsaker og pasta.
Rør sammen fløte, eggeplommer og finrevet parmesan, og krydre med salt og pepper. Hell fløteblandingen over pastaen og vend forsiktig sammen.
Serveres umiddelbart, med et dryss av sprøstekt parmaskinke, parmesan og litt nykvernet sort pepper. Drypp gjerne også over litt av din beste olivenolje – og server med godt brød.
Alle pastaoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Hei Trine.
Jeg har akkurat registrert meg, og lagt inn en favorittoppskrift.
Hadde det vært mulig å ha et felt hvor jeg kan skrive inn mine egne kommentarer til oppskriften?
Liker å notere i kokebøkene mine, og her fikk jeg det ikke til.
Takker forøvrig for en veldig god blogg. Liker spesielt godt at oppskriftene er nøyaktige. Lagde sitronterte etter din oppskrift, og at sitronsaft er angitt i dl istedenfor antall sitroner gjorde en stor forskjell. Det ble den beste sitronterte jeg noensinne har laget!
Vennlig hilsen Hege
Takk for hyggelig tilbakemelding!
Funksjonen du nevner hadde vært fin å ha, men jeg ønsker ikke å bygge ut siden med flere funksjoner nå. Jeg driver bloggen alene og står alene for alt innhold, i tillegg til at jeg må bestille og følge opp de som bistår med ift det tekniske. Av erfaring vet jeg at jo flere funksjoner bloggen får, jo mer tid går med til oppfølgning og administrasjon, og desto mindre tid til å lage mat og dele med leserne mine på bloggen. Det er det siste jeg ønsker å jobbe med. Jeg håper du likevel finner nytte i funksjonen «mine favoritter» slik den er i dag.