Det er noe spesielt med kjappe, enkle og ikke minst gode desserter, som kan bidra til å kaste litt ekstra glans over en hektisk hverdag eller en travel helg. At den også er bittelitt sunn gjør heller ikke noe. Her har søte ovnsbakte nektariner fått selskap av bringebær og yoghurtkrem med honning. Du takker vel ikke nei til denne?!
Ingredienser
OVNSBAKTE NEKTARINER
4 | nektariner , i båter |
200 g | bringebær |
1 | vaniljestang |
1 ss | Grand Marnier eller juice |
1 ss | smør (kan sløyfes) |
3 ss | sukker (smak til) |
HONNINGKREM
200 g | (gresk) yoghurt eller annen matyoghurt |
flytende honning | |
frisk mynte |
SLIK GJØR DU
Del nektarinene i to og ta ut steinene. Skjær den opp i båter og legg dem i et smurt ildfast fat sammen med bringebærene. Hvis du benytter frosne bringebær er det viktig at du tiner dem først. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og fordel dem over frukten. Legg også oppi stangen. Drypp over litt Gran Marnier (eventuelt annen sitruslikør) eller appelsinjuice, ha på sukker og smør (bruk gjerne ostehøvel), og stek dem på midterste rille i stekeovnen ved 225 grader (over- og undervarme) til nektarinene er møre og fine, etter 15-20 minutter.
Ha yoghurten i en liten bolle og smak til med honning, til du får ønsket sødme på honningkremen.
Gi gjerne desserten et lite melisdryss og pynt med noen mynteblader (og gjerne noen friske bringebær) rett før servering, og server honningkremen ved siden av.
VELBEKOMME!
Denne desserten laget jeg til 8 personer i dag Det ble så fantadtisk godt Tusen takk for dine velsmakende oppskrifter Jeg bruker de tre kokebøkene dine flittig. Barnebarnet på 19 mndr bare elsket denne desserten
Hei Trine kan man bruke annen frukt enn nektariner? I såfall hvilke…?
Får ikke tak i nektariner her jeg ee for tiden
Hva med epler og/eller pærer?