Den første oppskriften i uke 39 er en enkel og relativt rimelig rett, og har derfor blitt plassert under tagen "budsjett". Ovnsbakt fisk er noe av det enkleste du kan lage i en hektisk hverdag, og det blir alltid vellykket så lenge du ikke steker fisken for lenge. Som tilbehør har jeg laget tzatziki, istedet for den tradisjonelle agurken og rømmeklatten. Lag gjerne dobbel porsjon med tzatziki og server for eksempel som tilbehør til kebab eller kylling i morgen.

Ingredienser

300 g laks , i porsjonsstykker
sitron
salt og pepper
1/3 agurk , revet eller skjært i tynne staver
1 fedd hvitløk , finhakket
4-5 ss tyrkisk yoghurt eller annen matyoghurt
salt og pepper
2 porsjoner ris , poteter, gulrøtter eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Legg laksen i smurt, ildfast fat. Drypp over litt presset sitronsaft og krydre med salt og pepper. Stekes ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i ca 12 minutter, eller til fisken er slik du helst vil ha den.

Riv agurken på et råkostjern eller skjær tynne skiver som du igjen skjærer i tynne staver. Klem ut litt av vannet av agurken og bland den sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med salt og pepper.

Server laks og tzatziki med tilbehør etter ønske, for eksempel kokte gulrøtter og ris. Kokte poteter smaker også godt til denne retten.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste