For hver dag som går kommer vi nærmere sommerens ferietur til Hellas, og et nytt møte med greske smaker som for eksempel tzatziki og gresk salat. Forleden tyvstartet vi på de greske smakene, som tilbehør til kylling. Tzatziki og tomatsalat er godt tilbehør til de fleste kjøtt- og fiskeretter, og spesielt grillmat - og vel verdt et forsøk!

Ingredienser

Kyllingen

3 kyllingfileter (marinerte) , delt i to på langs eller 3 kyllinglår

Tzatziki

1 agurk , revet
1 fedd hvitløk , finhakket
250 g tyrkisk yoghurt (ca.)
salt og pepper

Tomatsalat

rødløk , i skiver
tomater , i skiver
fetaost , i terninger
basilikumblader (rikelig)
god olivenolje
maldonsalt og pepper

SLIK GJØR DU

Begynn med tzatzikien, slik at de gode smakene får satt seg. Riv agurken på et råkostjern eller i en kjøkkenmaskin. Jeg foretrekker å benytte sistnevnte da jeg synes agurken blir mindre vassen da.

Rør sammen tyrkisk yoghurt, hvitløk, salt og pepper. Dersom agurken er litt vassen kan du klemme ut noe av vannet. Tilsett så agurken og rør forsiktig sammen. Får du ikke tak i tyrkisk yoghurt kan du eventuelt benytte matyoghurt eller yoghurt naturell. Dersom du benytter sistnevnte må du sile yoghurten gjennom et klede først.

Jeg hadde egentlig tenkt å servere kyllinglår, men siden det ikke var å oppdrive i nærbutikken ble det ferdig marinert kyllingbryst (delt i to på langs) istedet. Stek kyllingfiletene i smør i ca 2-3 minutter på begge sider, til de har fått en fin stekeskorpe, og er gjennomstekt. La fileten hvile minst 5 minutter før servering. Har du lyst til å prøve deg på kyllinglår kan du forsøke denne oppskriften.

Bland sammen ingrediensene til salaten og ringle over litt av din beste olivenolje.

Server kyllingen sammen med salaten, tzatziki og godt brød. Jeg serverte fletteloff som tilbehør, og oppskriften finner du her.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Matyoghurt er fin å bruke til tzatziki, trenger ikke siles. Tyrkisk (eller gresk) yoghurt er såklart best, men hvis man ikke får tak i det synes jeg matyoghurt er et bedre valg enn vanlig yoghurt naturell 🙂

 2. Et lite spørsmål; hva om man bytter ut yoghurt naturell med matyoghurt, da slipper man 1 times forarbeid med tzatzikien, stemmer det? I så fall et godt tips til oss som ønsker dette som kjapp hverdagsmiddag 🙂

 3. Lagde dette til middag i dag, en veldig lett og god rett! Tzatzikien min ble litt tam og bløt. Brukte tyrkisk youghurt, men skulle nok latt agurken renne av seg litt før jeg blandet det. Også skulle jeg ha krydret litt mer, og ville brukt et par fedd hvitløk. Første gang jeg har laget det, så går seg vel til 🙂

  En veldig inbydende blogg du har, Trine, til stor inspirasjon!

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Tzatzikien kan fint piffes opp med mer hvitløk om en ønsker, og det er også viktig å ha i nok salt og pepper slik at den ikke blir for tam på smaken. Det er nok et godt tips å klemme ut litt av vannet hvis agurken vassen. Det var ikke min denne gangen, men skal oppdatere oppskriften ift det. 😉

 4. Kjøpte gresk yoghurt på Mega i dag og har akkurat lagd tzatziki. Nå står den i kjøleskapet og godgjør seg. Hakket litt dill og hadde i også. Har tatt opp en halv foccacia jeg hadde i fryseren(din oppskrift) og skal ha det som lørdagsgodt sammen med litt spekepølse i kveld mens jeg ser på So you think you can dance på tv. Stas!
  Grattis med 2 sider i Aftenposten i dag!

 5. Hei!

  Lurte på om du har prøvd den bulgarske shopska-salaten som tilbehør til noe? Genail til laks men også kylling….
  (tomat, agurk, vår-eller rødløk, paprika og fetaos -evt oliven)

  Igjen, takk for inspirerende blogg! 🙂

  Marit

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste