Enkel og god kyllingmiddag, som passer like godt på en hverdag som på lørdagskvelden. Til tre trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

kyllinglår
olivenolje
sitronsaft
salt og pepper
9-12 asparges
cherrytomater
1 neve pinjekjerner , ristet
god olivenolje
Bulgur quinoa, perlespelt, ris eller lignende
kylling- eller grønnsaksbuljong

SLIK GJØR DU

Legg kyllinglårene i ildfast form og pensle med olivenolje og sitronsaft, samt krydre med salt og pepper. Del cherrytomatene i to og legg sammen med kyllingen med snittsiden opp. Stek kyllinglår og tomater ved 200 grader i ca 30-35 minutter. Steketiden vil variere etter størrelsen på kyllinglårene. Sett gjerne på grillelementene de siste minuttene slik at du får fin farge og crispy overflate på kyllinglåret (husk å ta ut tomatene først!). La kyllinglårene hvile i minst 5 minutter før servering.

Tilbered bulgur, spelt eller lignende etter anvisningen på pakken. Benytt gjerne kylling- eller grønnsaksbuljong for å få litt ekstra smak.

Kok aspargesen i vann tilsatt litt sukker og salt – i ca 2-3 minutter. Skyll aspargesen i kaldt vann slik at du får stoppet kokeprosessen. Stek gjerne aspargesen i grillpanne eller stekepanne rett før servering (kan sløyfes).Fordel tomatene og ristede pinjekjerner over aspargesen ved servering, og drypp gjerne noen dråper av din beste olivenolje over.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Nettopp kommet over bloggen din 🙂 Jeg finner den veldig inspirerende og skal prøve meg på noen av dine oppskrifter etterhvert.

  Legger merke til at du bruker mye cherrytomat. Du må da bare være over gjennomsnittet glad i det? 🙂

 2. jeg elsker kylling! spesiellt kyllinglår! takk for tipset. forresten jeg elsker også noen kommentarer tilbake på min blogg.

 3. Dette så kjempe godt ut, Skal prøves! Men før jeg er ferdig med eksamen går det i knekkebrød med syltetøy på flaske… Har du noen tips til mat som er KJEMPE lett å lage og som tar null tid? 😛 Nå sitter jeg på lesesalen fra syv til syv om dagene så når jeg først kommer hjem orker jeg ikke lage fancy mat som tar lang tid.

 4. Hei!

  Så deg på God morgen norge i dag og ble veldig nysgjerrig på sida di. Synes den ser utrolig proff ut og med mange fantastiske oppskrifter! Ble veldig inspirert og nå har jeg skrevet ned hva jeg trenger til denne retten og går straks til byen for å handle! Tusen takk for dagens middagstips:-)

 5. Retten ble stor suksess også var det jo så kjapt og enkelt! I kveld blir det kalkun med appelsinchillisaus på hytta-gleder meg!

  1. Så bra! Håper også kalkunen smakte. Appelsinchilisausen er en av mine sausfavoritter! Ha det fint på hytta! 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste