Oreokake var en av de første kakeoppskriftene jeg publiserte på bloggen, og den har siden den gang vært den 7. mest populære oppskriften på bloggen, med 390 323 visninger! Lurer på hvor mange av dem som endte med kake? Døtrene mine har i alle fall noen av disse visningene på samvittigheten, for de disker nesten alltid opp med Oreokake til bursdager og andre festlige anledninger.

Jeg har her laget en ny og bedre oppskrift, med hjemmelaget sjokolademousse. Vil du lage kaken helt fra bunnen av kan du også lage Oreokjeksene selv, se oppskrift her. (Du kan da droppe fyllet, men benytter du ferdige kjeks lar du bare fyllet være med). Kaken blir aller best om den får hvilt litt i kjøleskapet, så lag den gjerne dagen før den skal serveres. Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KAKEBUNN

350 g Oreokjeks , knust
100 g smør , smeltet

OSTEKREM

200 g Philadelphiaost eller annen nøytral kremost
100 g melis (smak til)
2 dl kremfløte , stivpisket
60 g Oreokjeks , grovt hakket

SJOKOLADEMOUSSE

5 eggeplommer
200 g kokesjokolade (etter smak)
2 1/2 dl kremfløte (1/2 + 2 dl)
1 ss melis (smak til)

TOPPING

1 1/2 dl kremfløte
1 ts melis
50 g Oreokjeks , hakket

SLIK GJØR DU

Oreokake 2.0

KAKEBUNNEN

Smelt smøret og la det avkjøles noe. Ha kjeksen i en kjøkkenmaskin med kniver og knus dem. Alternativt kan du ha kjeksene i en plastpose og knuse dem ved å slå på posen med et kjevle eller lignende. Bland sammen de knuste kjeksene og det smeltede smøret, og fordel massen i en kakering (22 eller 24 cm i diameter, formen jeg har brukt her er 24 cm) som du setter direkte på et kakefat (eller bruk «Bake-it-easy-form»). Trykk kjeksmassen jevnt utover og sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

OSTEKREMEN

Ha kremost, kremfløte og melis i en bolle, og visp det sammen til en tykk og myk krem. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med visper. Fordel ostekremen over kakebunnen, stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i kremen og stryk den jevnt utover. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Oreokake 2.0

SJOKOLADEMOUSSEN

Hakk kokesjokoladen fint og smelt den i vannbad. Sett til side og la sjokoladen avkjøles noe, men ikke så lenge at den stivner. Ha eggeplommene i en bolle sammen med melis og 1/2 dl kremfløte, og visp lett sammen. Pisk resten av kremfløten (2 dl) til en myk krem i en kjøkkenmaskin med visper. Hell den smeltede (og noe avkjølte) sjokoladen i eggeblandingen mens du rører hele tiden. Vend deretter blandingen forsiktig inn i fløtekremen med en slikkepott (se tips nedenfor). Fordel sjokolademousseblandingen forsiktig oppå ostekremen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokolademoussen har stivnet, etter ca. 2 timer.

TOPPINGEN

Pisk kremfløten (1 1/2 dl) til toppingen sammen med litt melis til en myk krem, og bre den forsiktig oppå kaken. (Du kan eventuelt stivpiske kremfløten til sjokolademoussen og toppingen samtidig, og oppbevare kremen til toppingen i kjøleskapet mens sjokolademousseen stivner.)

SERVERING

Rett før servering fordeler du hakket Oreokjeks over kaken. Bruk en ren kniv og skjær langs kanten av kakeringen, før du løsner den forsiktig. Server kaken umiddelbart, gjerne sammen med en god kopp kaffe.

Oreokake 2.0

TIPS

 • Sjokoladeblandingen må ikke være for varm når den tilsettes i eggeblandingen, for da kan eggene koagulere.
 • Vær forsiktig når du rører sammen sjokoladen og kremen – slik at luften beholdes i moussen. Hvis ikke kan du få problemer med å få moussen stiv.
 • Oreokaken bør nytes innen 3 dager etter at den ble laget.
 • Jeg vil ikke anbefale å fryse kaken.

ENJOY!

(Oppskriften er oppdatert.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, dette var en av de første oppskriftene jeg fulgte fra din blogg. Har aldri fått lignende reaksjoner (les; lyder som kan sammenlignes med en viss annen aktivitet…;) på en kake jeg har bakt, hverken før eller siden!! Jeg brukte også den gang hjemmelaget sjokolademousse inni. Den er rågod – takk for påminnelsen – på tide å lage den igjen snarlig! 😀

 2. Nu står den i kjøleskapet før å stivne ? håper den blir god, første gang jeg lager oreo kake! Men alt annet som jeg lager fra din blogg er jo blitt vellykket så ? kanelsnurrene dine bakes ofte i dette huset? høyest på ønskelisten nå er boken din ❤️

 3. Fyller 33år på mandag. Skal i den anledning ha familieselskap på søndag og tenkte å prøve meg på denne kaken imorgen – håper bare jeg får den til(med hjemmelaget mousse) 🙂

 4. Jeg googler fram bloggen og oppskrifta di hver gang jeg baker oreokake – så vet du det! 😉 Takk for oppskrifta 🙂

 5. Er veldig glad i bloggen din, og særlig kakeoppskriftene blir ofte brukt. Jeg lager ostekrem på en enklere måte enn du beskriver i dine oppskrifter. Har flere kaker jeg lager med ostekrem, og jeg tar alle ingrediensene i en bolle, og pisker alt sammen samtidig. Det sparer tid og oppvask, og jeg mener det gir akkurat det samme resultetet.
  Gleder meg til oreokake senere i dag 🙂 takk for flott Blogg!

 6. Smakte en utrolig god oreokake på IKEA. Bunnen var ikke knust kjeks men en god og saftig sjokoladekakebunn. Har aldri forstått oreokjeksen. Den smaker jo brent og har defir aldri sett poenget i å lage oreokake. Ikea-varianten av oreokake var imidlertid veldig god. Er det noen som har en slik oppskrift på oreokake

 7. Jeg lagde denne kaken som en test et par uker før kjerringa har bursdag. Den smakte helt kongelig, men jeg fikk ikke sjokolademoussen til å stivne. Ferdig resultat stod i kjøleskap bortimot tre timer. Hva skal jeg gjøre? Hjælp! 🙂

 8. Jeg prøvde å lage denne nå, men som med Marius, så vil ikke moussen stivne… Er det noe spesielt man må gjøre for å få det til?

 9. Sjokolademoussen vil ikke stivne. Ble til slutt nødt til å sette den i fryseren. Var sjokoladen kanskje for varm når jeg blandet den?

 10. I likhet med et par andre i kommentarfeltet får ikkje eg heller til sjokolademoussen. Har stått i kjøleskapet en god stund men vil ikke stivne. Har nå blitt nødt til å sette den i frysen for at vi skal kunne få spist den uten at alt renner ut av formen.

 11. Jeg skal lage denne kaken i matlagingen på skolen. Rekker jeg å lage hele kaken helt ferdig på 1,5 timer? Rekker sjokolademoussen å stivne? Trenger svar fort! Hilsen stresset skoleelev

  1. Nei, jeg tror ikke det, ostekremen skal jo stå i kjøleskapet 1/2 time, og moussen skal stå 1/2-1 time så det blir 1,5 timer i seg selv bare det…

   1. Men kjære…Du lager jo kremene samtidig, og setter de i kjøleskapet. Da tar det jo bare 1/2 – 1 time sammenlagt. Du trenger ikke vente på at den ene er stivnet før du begynner på den andre…

 12. Hei, jeg laget denne sjokolademoussen fra bunnen av men synes det ble veldig sterk sjokoladesmak og veldig kompakt i konsistens (ikke så mousseaktig som den skal være). Men det kan jo være fordi jeg brukte 70% mørk kokesjokolade? Tenker å benytte Toro pakke neste gang 🙂 ellers ble den veldig god! Hilsen Mina

 13. Den hær kakan va jævligt mæktig… efter en bit e du helt færdig… ehm, den smakade bra men som sagt føles som om man ætit margarin med sjokladsmak… no troll

 14. Synes bunnen blir veldig hard, ikke lett å skjære igjennom. Skal den være slik?

 15. Den hjemmelagde sjokolademoussen var allt for sterk!! Til og med barna reagerte. Og di spiser allt som innholder sjokolade. Kansje det hadde funket med lys kokesjokolade i stede.

  Komer til å bruke oppskriften igjen, men da med ferdigpakke lyssjokolademousse.

 16. I oppskriften din nevner du ikke at det er 2/3 deler av ostekremen som skal på. Du inkluderer alt. Lengre nede i oppskriften nevner du at den resterende 1/3 av ostekremen skal på toppen 😉
  Så jeg helte på alt og hadde desverre ikke ostekremen igjen til toppen. Men kaken var god! 😉

  1. Oppskriften skal være korrekt, den. Det skal kun være et lag med ostekrem. Det øverste laget er fløtekrem. 🙂

 17. Hei Trine! Vi forsøkte oss på denne kaken, men vi fikk ikke sjokolademoussen til å stivne. Vi er ikke storbakere, så vi har ikke så gode baketekniske kunnskaper, annet enn at vi følger oppskriften slavisk. Men siden vi ikke fikk moussen til å stivne, googlet vi litt og fant ut at piskede eggehviter også skal tilsettes. Det tror vi kanskje du har utelatt i denne oppskriften. Det gjør sikkert ingenting for bakevante folk, men vi endte opp med Oreo-iskake:). Hilsen M og E.

  1. Takk for tilbakemelding! Sjokolademousse kan lages med eller uten stivpiskede eggehviter. Denne oppskriften er uten. Jeg har imidlertid tatt en ny gjennomgang av oppskriften og har presisert fremgangsmåten ytterligere. Ta gjerne en titt på tipsene avslutningsvis i innlegget, kan det være her det gikk galt?

 18. Takk Takk får en nydelig opskrift. JEG LAGA DEN MANGE GANGER. DET ER DET BESTE ØREOKAKE SÅM JEG ÅG MIN FAMILIJI ÅG VENER FIKK SMAKE JOKA??

 19. Nå har jeg testet ut oppskriften din, bare at jeg hadde de i store vinglass! Ble helt fantastisk! Var selvfølgelig litt vanskelig å vite hvor mye av hvert lag jeg skulle ha i glasset (tror det ble litt lite bunn i hvert glass, hehe).

 20. Ett spørsmål, tar du av kremen i kjeksen, når du knuser kjeksen til bunnen, ser sånn ut på bildet…..

 21. Wow! Verdens beste kake! Laget denne til 17. mai og den er helt fantastisk. Tusen takk. Du har uten tvil Norges beste matblogg

 22. Hei! Vil det fungere å lage kaken med laktosefri kremfløte – blir det samme resultat?

 23. Hjeeelp! Jeg har akkurat bakt oreokaken m hjemmelaget sjokolademousse.
  Akkurat når jeg hadde helt denne sjokoladeblandingen over ostekremen,
  tenkte jeg: hva med stivpiskede eggehvitter?
  Det skulle det kanskje vært i??
  Og jeg som skal levere denne til et bryllup i morgen!
  Stemmer d?
  Takknemlig for raskt svar, da jeg kanskje må i butikken i kveld, for å handle inn til ny, og «bake i natt».

  1. Oppskriften skal være korrekt den, jeg bruker ikke stivpiskede eggehviter i sjokolademousseen. (Har også svart deg på Instagram). Lykke til!

   1. Åhh, takk og takk for så raskt svar. Ble litt småstressa her. Ellers tusen takk for gode oppskrifter du deler.
    Tove
    – da jeg plutselig tenkte på d m stivpiskede eggehvitter, googlet jeg litt, og så at noen bruker d, og da fikk jeg enda mer hetta! Men nå kan jeg slappe helt av.. drar ikke i butikken:)

 24. Hjeeelp? Skulle jeg hatt stivpiskede eggehvitter i sjokolademoussen?
  Da sliter jeg, sjokol.blandingen er hellt over, og kaka skal egentlig leveres i et bryllup i morgen..

 25. «Jeg har her laget en ny og bedre oppskrift, med hjemmelaget sjokolademousse.»
  Lenken «her» leder til kjeks, men jeg tolket det som om det skulle være sjokolademousseen ? 😛

  Uansett: denne oppskiften er knall!

  1. Kaken må lages direkte på kakefatet. Jeg har skrevet litt om det her: «Bland sammen de knuste kjeksene og det smeltede smøret, og fordel massen i en kakering (22 eller 24 cm i diameter, formen jeg har brukt her er 24 cm) som du setter direkte på et kakefat (eller bruk “Bake-it-easy-form”).» Lykke til!

 26. Super oppskrift, veldig god kake! Men eg forstår ikkje kvifor du fraråder å fryse den, den er jo minst like god som fryst!

 27. Denne lager vi med jevne mellomrom, når det ikke er ønsket noe spesifikt eller når det er mange forskjellige smaker som skal tilfredsstilles. Men jeg lager den med ordentlig mousse, altså uten kremfløte. Pisker i stedet eggehvitene og lager moussen med det. Det blir en mye fastere mousse, og hele kaka blir med en gang noe lettere pluss man slipper å ha eggehviter til overs.

  1. Hei, jeg bruker alltid å bruke Freya sin sjokolademousse med daim i. Den trenger kun at det vispes inn melk i. Kjempegod blir den!

 28. hvorfor skal man ikke ta oreokjeksen på før man skal servere og ikke på toppingen er ferdig?????!!!!!

  1. Det er lurt å vente med å ha på toppingen til rett før kaken skal serveres, for da er kjeksen sprø og gir en god tekstur i kaken. Men, det er ikke noe i veien for å ha den på samtidig, kaken smaker godt likevel. Lykke til!

 29. Denne Oreokaken med hjemmelaget sjokolademousse var bare himmelsk rett og slett! Jeg har i grunnen ikke vært så begeistret for Oreokake, men denne her skal garantert lages igjen! Nydelig! Tusen takk for atter en fantastisk oppskrift ❤️

 30. Hei. Jeg skal lage denne kaken, men jeg skal ta den med et sted. Går det an å la den stå utenfor kjøleskapet i et par timer?

  1. Dette lurer jeg å på ☺️ Har du fått testet det ut ? nå har jeg bakt den og skal leveres på et arrangement i dag så får jeg nu se om den faller sammen eller om den holder seg i de timene

 31. Har brukt denne oppskriften i noen år no, og den blir like godt mottat hver gang! Elsker den! Laget den igjen i dag

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste