Her kommer en ny oppskrift på one pot-pasta, denne gangen med blant annet 'nduja. 'Nduja er en spicy, smørbar salami med chili fra regionen Calabria i Sør-Italia. Den brukes ofte i pizza, men benyttes gjerne også til å smaksette pastaretter. 'Nduja gir en god og litt spicy smak på tomatsausen.

'Nduja får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og i spesialbutikker.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

350-400 g spagetti
75 g 'nduja
1 rød paprika , i tynne strimler
1 gul paprika , i tynne strimler
1 rødløk , i små terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss tomatpuré
1 1/2-2 ss kyllingfond
1 neve frisk basilikum eller 1 ts tørket basilikum
400 g hermetiske tomater , hakkede
7 dl vann (ca.)
1/2-1 ts tørket timian
1/2-1 ts tørket oregano
1 ts rødvinseddik (ca.)
1/2 ts sukker (ca.)
salt og pepper
parmesan , revet
chiliflak

SLIK GJØR DU

One pot-pasta med nduja og paprika

Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem i en gryte, sammen med ‘nduja, pasta, tomatpuré, kyllingfond og friske urter/krydder. Tilsett deretter hermetiske tomater og vann, og kok opp. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter til pastaen er al dente (det vil si myk, men fortsatt med litt tyggemotstand). Rør av og til slik at pastaen ikke setter seg fast i bunnen, og pass på at all pastaen er dekt av væske. Smak til med rødvinseddik, sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer kyllingfond og krydder.

One pot-pasta med nduja og paprika

Servér pastaretten umiddelbart med friske urter, revet parmesan og godt brød som tilbehør. Dersom du ønsker den mer spicy kan du drysse over litt chiliflak.

One pot-pasta med nduja og paprika

TIPS

  • ‘Nduja kan erstattes med annen smaksrik pølse og chili. Dersom du ønsker å lage en vegetarisk rett kan du sløyfe ‘nduja og smake til retten med frisk chili eller chilipasta. Kyllingfond erstattes med grønnsakfond.
  • Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut
    1. Du kan evt. erstatte den med annen eddik eller droppe den (smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene).

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste