Her kommer en ny oppskrift på one pot-pasta, denne gangen med blant annet 'nduja. 'Nduja er en spicy, smørbar salami med chili fra regionen Calabria i Sør-Italia. Den brukes ofte i pizza, men benyttes gjerne også til å smaksette pastaretter. 'Nduja gir en god og litt spicy smak på tomatsausen.
'Nduja får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og i spesialbutikker.
Ingredienser
350-400 g | spagetti |
75 g | 'nduja |
1 | rød paprika , i tynne strimler |
1 | gul paprika , i tynne strimler |
1 | rødløk , i små terninger |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ss | tomatpuré |
1 1/2-2 ss | kyllingfond |
1 neve | frisk basilikum eller 1 ts tørket basilikum |
400 g | hermetiske tomater , hakkede |
7 dl | vann (ca.) |
1/2-1 ts | tørket timian |
1/2-1 ts | tørket oregano |
1 ts | rødvinseddik (ca.) |
1/2 ts | sukker (ca.) |
salt og pepper | |
parmesan , revet | |
chiliflak |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem i en gryte, sammen med ‘nduja, pasta, tomatpuré, kyllingfond og friske urter/krydder. Tilsett deretter hermetiske tomater og vann, og kok opp. Sett på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter til pastaen er al dente (det vil si myk, men fortsatt med litt tyggemotstand). Rør av og til slik at pastaen ikke setter seg fast i bunnen, og pass på at all pastaen er dekt av væske. Smak til med rødvinseddik, sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer kyllingfond og krydder.
Servér pastaretten umiddelbart med friske urter, revet parmesan og godt brød som tilbehør. Dersom du ønsker den mer spicy kan du drysse over litt chiliflak.
TIPS
- ‘Nduja kan erstattes med annen smaksrik pølse og chili. Dersom du ønsker å lage en vegetarisk rett kan du sløyfe ‘nduja og smake til retten med frisk chili eller chilipasta. Kyllingfond erstattes med grønnsakfond.
- Alle one pot oppskrifter på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Hvordan skal grønnsakene hakkes opp? Dette står ikke i oppskriften
Nå er det på plass. Takk for at du sa ifra! 🙂
Er det viktig å ha rødvinseddik i, har det mye å si for smaken?
Du kan evt. erstatte den med annen eddik eller droppe den (smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene).
Alternativ til nduja?