Disse omelettmuffinsene er ypperlig turmat og fine å dele med andre, og vil garantert slå an på både korte og lange turer. De er kjappe og enkle å lage, og fyllet kan varieres etter smak og hva du har tilgjengelig - en ypperlig måte å få brukt opp rester du har liggende også. Server godt brød ved siden av og gjerne noe varmt i koppen.

Annonse

Ingredienser

10 egg
1 1/4 dl melk eller vann
75 g bresaola , skinke eller salami, i strimler
100 g feta eller annen ost, i terninger
1/2 - 1 rød paprika , i små terninger
50 g spinat , grovt hakket
2 vårløk , finsnittet
1/2 - 3/4 ts salt
1/4 ts pepper
2 klyper chiliflak (kan sløyfes)
10 muffinsformer (ca.)

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Finn frem et muffinsbrett og plasser formene oppi. Pass på at papiret går over kanten av muffinsbrettet. Dersom du ikke har muffinsbrett kan du benytte doble muffinsformer.

Skjær opp grønnsaker og breasola (eller annen skinke) som angitt. Skjær feta i små terninger. Finn frem en bolle og knekk oppi eggene. Tilsett melk, salt og pepper, og rør godt sammen. Ha i breasola/skinke, grønnsaker og feta, og rør sammen. Tilsett gjerne også et par klyper chiliflak hvis du ønsker litt «sting». Fordel eggeblandingen i ca. 10 muffinsformer, nesten helt opp til kanten (la det være igjen ca. 1 cm). Pass på at kjøtt, ost og grønnsaker fordeles noenlunde likt i formene.

Stekes på midterste rille i stekeovnen i 18-20 minutter, til eggeblandingen har stivnet på midten. Avkjøles på rist i ca. 10 minutter. Bruk deretter en gaffel og løft omelettmuffinsene forsiktig ut av muffinsbrettet.

Nytes varme, lune eller kalde, og gjerne sammen med godt brød og en kopp varm te.

Omelettmuffins med bresaola, spinat og feta

TIPS

  • Varier med det du har tilgjengelig av kjøtt-, kylling og/eller påleggrester. Eller lag dem vegetarisk med for eksempel deilige grønnsaker, spinat/ruccula, urter og ost. Tilsett gjerne også friske krydderurter hvis du har det (for eksempel persille, basilikum, oregano, timian eller gressløk).
  • Dersom du ikke spiser opp alle med en gang kan du legge dem (etter at de er avkjølte) i en boks med lokk som du oppbevarer i kjøleskapet. Da er de holdbare i 3-4 dager. Du kan også oppbevare dem i fryseren.

Omelettmuffins med bresaola, spinat og feta

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.