Har du hørt om AMOI? AMOI er en leveringstjeneste som via sin oversiktlige og inspirerende nettside tilbyr distribusjon av kvalitetsprodukter fra byens fremste butikker og restauranter i Oslo og omegn. Via AMOI kan du blant annet bestille fisk fra fiskehandleren, brød fra bakeren, blomster fra floristen, pølser fra slakteren og dessert fra konditoren – alt på ett og samme sted, og få det levert hjem samme dag. Det betyr at du kan velge alle dine favoritter og få alt i én samlet levering, når og dit det passer deg. AMOI distribuerer nærmere 6000 produkter fra mer enn 80 butikker, blant annet Annis Pølsemakeri, Åpent bakeri, Fiskeriet Youngstorget og Soulcake. Ved å bestille varer via AMOI støtter du dine lokale spesialbutikker, samtidig som du selv slipper å dra rundt å kjøpe det du trenger. Varene blir alltid levert når de skal, og du blir løpende oppdatert om når de kan forventes hjem til deg.
Jeg har selv vært en aktiv og fornøyd bruker av AMOI gjennom flere år. Det er her jeg bestiller kjøtt og fisk, eller andre råvarer, om jeg skal ha noe spesielt til bloggen eller privat. Her bestiller jeg gjerne blomster når jeg vil flotte meg litt (utrolig fine og litt annerledes buketter), brød fra Åpent Bakeri og minicupcakes til bursdagen min når jeg ikke hadde hatt tid til å bake selv. Under pandemien bestilte vi for eksempel hjemme-kit fra ulike restauranter og fikk restaurantfølelsen hjemme. Og det er hos AMOI jeg har bestilt julematen de siste årene.
Denne gangen bestilte jeg nyretapp fra Annis Pølsemakeri med deilig tilbehør fra grønnsaksdisken, reddikspirer, samt en nydelig høstbukett. Nyretapp er også kjent som slakterbiff, Boeuf Onglet eller Hangersteak. Nyretapp er et prisgunstig alternativ til indrefilet. Det inneholder litt mer fett, noe som bidrar til en rikere smak. Den er ikke så enkel å få tak i, men hos Annis Pølsemakeri så har de - prøv det du også. Server den gjerne sammen med samme tilbehør som du ellers spiser til biffen, eller gjør som meg og server den sammen med ovnsbakte rotgrønnsaker, pastinakkpure, aspargesbønner og bearnaisesaus fra AMOI.
Sjekk ut AMOIs nettsider du også HER, og se det rikholdige utvalget de har. Fikk du lyst til å teste nyretapp eller et annet produkt fra Annis Pølsemakeri du også? Bruk rabattkoden "Trine10" og få 10% avslag på produkter fra Annis Pølsemakeri frem til 19. oktober 2024.
Ingredienser
NYRETAPP/SLAKTERBIFF
700-800 g | nyretapp /slakterbiff |
salt og pepper | |
nøytral olje til steking | |
2-3 ss | smør |
2-3 fedd | hvitløk |
frisk timian eller rosmarin, hvis du har | |
250 ml | bearnaisesaus el. |
OVNSBAKTE ROTGRØNNSAKER
4-6 | poteter , i båter |
4 | gulrøtter , i biter |
2 | pastinakk , i biter |
2 | beter , i båter |
2-3 ss | olivenolje |
flaksalt |
PASTINAKKPURE
300 g | pastinakk , ferdig renset i biter |
1-1 1/2 dl | matfløte eller kremfløte |
50 g | smør , i terninger |
salt | |
hvit pepper |
TILBEHØR
250-300 g | aspargesbønner |
reddikspirer eller friske urter |
SLIK GJØR DU
OVNSBAKTE ROTGRØNNSAKER
Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask og skrell rotgrønnsakene, skjær dem i jevnstore biter og ha dem i en stor form eller et bakepapirkledd bakebrett. Stekes på midterste rille til grønnsakene er møre og fine, og har tatt litt farge på kantene. Det tar cirka 35-40 minutter, avhengig av størrelsen på bitene. Bruk gjerne varmluft de siste 5-10 minuttene. rett før servering gir du grønnsakene et lite dryss med mikrogrønt eller frisk timian.
PASTINAKKPURE
Skrell pastinakken, skjær den opp i jevnstore biter og ha i en liten kjele. Tilsett vann til pastinakken er akkurat dekket og la det koke til pastinakken er mør og fin, etter ca. 25 minutter. Hell av vannet og la grønnsakene dampe på lav temperatur et par minutter. Kjør pastinakk, smør og halvparten av fløten jevn med stavmikser el. og smak til med resten av fløten, salt og hvit pepper. Hold pureen varm.
NYRETAPP/SLAKTERBIFF
Ta kjøttet ut av kjøleskapet minst 30 minutter før du skal tilberede det. Skjær kjøttet fritt for sener og fjern den tykke senen i midten, slik at du har to kjøttbiter. Ha på rikelig med flaksalt og nykvernet sort pepper, og stek kjøttet på relativt høy varme i litt nøytral olje i ca. 3 minutter til du har en fin stekeskorpe. Snu kjøttet, tilsett smør, urter og hvitløksfeddene (klemt litt flate med et knivskaft) og stek i ytterligere ca. 3 minutter. Øs smøret over kjøttstykkene med en stor skje. Kjøttet er ferdig stekt når det har en kjernetemperatur på 52-56 grader (rosastekt), 58-64 grader (medium stekt) eller 66-68 grader (gjennomstekt). Pass på å ikke steke kjøttet for lenge, det skal heller være litt for lite stekt enn for mye. Da kan det nemlig ganske seigt å spise. Vær også obs på at de to kjøttbitene trenger ulik steketid, så sjekk den tynneste biten først. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter, før du skjærer det i skiver (rett før servering).
BEARNAISESAUS & ASPARGESBØNNER
Varm opp bearnaisesausen etter anvisningen. Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Hell av kokevannet.
SERVERING
Server kjøttet sammen med de ovnsbakte rotgrønnsakene, pastinakkpure og aspargesbønner. Gi retten et dryss med reddikspirer/friske urter og drypp litt bearnaisesaus over kjøttet.
Sjekk ut AMOIs nettsider HER, og se det rikholdige utvalget de har. Fikk du lyst til å teste nyretapp eller et annet produkt fra Annis Pølsemakeri du også, HER finner du det du trenger til denne oppskriften. Bruk rabattkoden «Trine10» og få 10% avslag på produkter fra Annis Pølsemakeri frem til 19. oktober 2024.