En god fikenmarmelade hører med til julens små og store buffeter. Prøv den sammen med en god blåmuggost og noen valnøtter! Og når du først er i gang – lag gjerne dobbel porsjon og gi bort et glass eller to til matglade venner! Ta gjerne en titt på videoen, for å se hvordan jeg gjør det.

Ingredienser

250 g tørket fiken , i små biter
2 dl portvin
1 dl vann
1 stjerneanis
1 kanelstang
175 g sukker (smak til)
1/2 sitron (gjerne økologisk), smak til
3-4 små syltetøyglass

SLIK GJØR DU

Fikenmarmelade med portvin

Skjær fikenene i små terninger og ha dem i en tykkbunnet kasserolle sammen med portvin, vann, stjerneanis og kanelstang. La det trekke på lav varme i 15-20 minutter. Smak til med sukker og la det trekke videre (ca. 5-10 minutter) til marmeladen har ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft mot slutten av koketiden. La den gjerne være litt flytende, for den stivner litt når den avkjøles. Fjern stjerneanis og kanelstang og ha marmeladen på rene, varme glass.

Marmeladen har lang holdbarhet forutsatt at glassene er rene, hermetiserte og oppbevares mørkt og kjølig. Åpnet glass bør oppbevares i kjøleskapet og nytes innen 2-3 uker.

Fikenmarmelade med portvin

TIPS

  • Bytt gjerne ut portvinen med rødvin, slik som i denne oppskriften.
  • Les mer om rengjøring av syltetøyglass her.

Nyt den sammen med en god blåmuggost, eller annen god ost, og noen valnøtter!

Liker du filmene jeg lager? For å bli oppdatert når det kommer nye filmer anbefaler jeg deg å abonnere. Klikk deg inn HER og trykk «abonner» (øverst i høyre hjørne). Det er selvsagt helt gratis. Del gjerne også filmene mine med matglade venner! Hva ønsker du jeg skal lage neste gang?

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Nei, egentlig ikke. Men, smak underveis og ta eventuelt ut noe av krydderet dersom du synes den er nok krydret. Lykke til!

  1. Hei,
    Nå har jeg laget fikenmarmelade og den ble nydelig, så god at jeg måtte lage en ekstra porsjon som jeg har fylt på små glass og vil bruke til en ekstra julegaver. Tusen takk for alle dine fantastiske oppskrifter. Ønsker deg en riktig gledelig jul og ser fram til nye oppskrifter fra deg i året som kommer,

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste