Jeg er vel tilbake etter fine dager i Nice. Jeg har sammen med Kinareiser og en lokal guide tråklet Nice og omegn på kryss og tvers, fotografert, smakt, luktet og nytt, og sammen har vi nå satt opp en skisse til en spennende matreise våren 2015. Det gleder jeg meg veldig til! Men, nå er jeg tilbake til hverdagen på eget kjøkken, og jeg kan i dag friste med en deilig, enkel og litt spicy nudelsalat med reker og crispy grønnsaker.

Ingredienser

2 porsjoner eggnudler
300 g rensede reker (ca.)
1 rødløk , i tynne båter
1/2 agurk , i "halvmåner"
6 reddiker , i tynne båter
1/2-1 rød chili , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
1 lime , saften
2 ss fishsauce
frisk koriander og gressløk (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Kok eggenudlene etter anvisningen på pakken.

Rens rekene, og skjær opp løk og reddiker i små båter.  Del agurken i to på langs, skjær ut kjernen, og del agurken opp i jevnstore «halvmåner».

Ha finhakket chili og hvitløk, sammen med litt lime og fishsauce (smak til) i bunnen av en stor bolle, og rør sammen. Tilsett de øvrige grønnsakene, rekene, de ferdigkokte eggnudlene og hakkede, friske urter – og vend det hele forsiktig sammen slik at dressingen blir godt blandet inn i nudlene.

Server nudelsalaten umiddelbart – og nyyyt!

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Denne var veldig god, enkel og sommerslig!
    Jeg må si jeg av og til blir litt stresset over alle de firstende oppskriftene jeg finner inne her. Hvordan i alle dager skal jeg få tid til å lage alt? Du publiserer jo nye retter raskere enn jeg få laget de som allerede finnes her!
    Kanskje er det dette som kalles et luksusproblem? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste