Her møter deilig reinsdyrskav fra Nord-Norge asiatiske smaker i en smakfull nudelsalat med knasende sprø grønnsaker og en spicy chilisaus. Prøv den neste gang du har lyst på noe eksotisk, enkelt og godt!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

NUDELSALAT

350 - 400 g reinsdyrskav (halvtint)
nøytral olje til steking
salt og pepper
4 porsjoner eggenudler
50 -100 g salat , gjerne blandet
2 gulrøtter , i tynne staver
1 rødløk , i tynne båter
12 cherrytomater , delt i to
1/2 - 1 agurk , i halvmåner
1 lime , i båter
frisk koriander

CHILIDRESSING

1 lime , saften
1 rød chili , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
2 ss brunt sukker
1 ts asiatisk fiskesaus
2 - 3 ss vann
1 ss frisk koriander , finhakket

SLIK GJØR DU

Nudelsalat med reinsdyrskav og chilidressing

Stek kjøttet (gjerne mens det er halvtint) i litt olje, til det er gjennomstekt. Legg til side.

Rør sammen ingrediensene til chilidressingen, og smak til med sukker og asiatisk fiskesaus til du får en fin balanse mellom smakene. Drypp ca. halvparten av dressingen over det ferdigstekte kjøttet.

Kok nudlene etter anvisningen på pakken.

Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem sammen med salatbladene og nudlene i en vid salatbolle, eller fordel dem på fire tallerkener. Fordel kjøttet oppå og dryss over frisk koriander. Serveres umiddelbart med resten av chilidressingen og limebåter som tilbehør.

Nudelsalat med reinsdyrskav og chilidressing

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste