Her møter deilig reinsdyrskav fra Nord-Norge asiatiske smaker i en smakfull nudelsalat med knasende sprø grønnsaker og en spicy chilisaus. Prøv den neste gang du har lyst på noe eksotisk, enkelt og godt!
Ingredienser
NUDELSALAT
350 - 400 g | reinsdyrskav (halvtint) |
nøytral olje til steking | |
salt og pepper | |
4 porsjoner | eggenudler |
50 -100 g | salat , gjerne blandet |
2 | gulrøtter , i tynne staver |
1 | rødløk , i tynne båter |
12 | cherrytomater , delt i to |
1/2 - 1 | agurk , i halvmåner |
1 | lime , i båter |
frisk koriander |
CHILIDRESSING
1 | lime , saften |
1 | rød chili , finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
2 ss | brunt sukker |
1 ts | asiatisk fiskesaus |
2 - 3 ss | vann |
1 ss | frisk koriander , finhakket |
SLIK GJØR DU
Stek kjøttet (gjerne mens det er halvtint) i litt olje, til det er gjennomstekt. Legg til side.
Rør sammen ingrediensene til chilidressingen, og smak til med sukker og asiatisk fiskesaus til du får en fin balanse mellom smakene. Drypp ca. halvparten av dressingen over det ferdigstekte kjøttet.
Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
Skjær opp grønnsakene som angitt og ha dem sammen med salatbladene og nudlene i en vid salatbolle, eller fordel dem på fire tallerkener. Fordel kjøttet oppå og dryss over frisk koriander. Serveres umiddelbart med resten av chilidressingen og limebåter som tilbehør.
VELBEKOMME!
Det er ekstremt lite dressing i forhold til salaten. Anbefaler å lage 3 ganger oppskriften