Minipavlova i rødt, hvitt og blått vil garantert imponere som en søt avslutning på jubileumsmiddagen. Lag gjerne minipavlovaene et par dager før du skal servere dem, og fyll dem med krem og bær rett før de skal nytes.

Ingredienser

2 eggehviter
75 g sukker
1,5 dl kremfløte (ca.)
100 g creme fraiche (ca.)
1-2 ts sukker
1 vaniljestang
1/2 kurv blåbær
1/2 kurv bringebær eller jordbær

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 120 grader varmluft.

bringebær og blåbær

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket eggehviten stiv. Bruk kjøkkenmaskin, og pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til det blir stivt.

Kle et stekebrett med bakepapir. Ha marengsen i en sprøytepose eller plastpose og sprøyt ut små “reder” (ca. 8 cm i diameter, med en ekstra “runde” eller to langs ytterkanten). Stekes i ca. 60 minutter, til marengsen har stivnet og er crispy. Skru av ovnen og la minipavlovaene stå i stekeovnen til de er helt avkjølt.

Ha creme fraiche i piskebollen og rør den glatt før du tilsetter kremfløte, frøene fra vaniljestangen og sukkeret (smak til). Du kan eventuelt sløyfe creme fraiche og erstatte den med 1 dl kremfløte. Visp blandingen stiv (bruk helst en kjøkkenmaskin med visper). Fordel kremen oppå minipavlovaene og ha deretter bærene oppå kremen. Server desserten umiddelbart, gjerne sammen med en perlende, søt vin.

Pavlova i rødt, hvitt og blått

TIPS

 • Hvis du ønsker en litt seigere konsistens på pavlovaene kan du tilsette 1/4 ts bringebær-/hvitvinseddik og 1/4 ts maisenna.
 • Ønsker du en syrligere krem kan du tilsette litt finrevet lime- eller sitronskall i kremen.
 • Pavlova kan stekes flere dager før den skal serveres. Ha litt bakepapir rundt pavlovaene og oppbevar dem tørt.
 • Når du lager marengs får du eggeplommer til overs. De kan du for eksempel benytte til å lage crème brûlée, iskrem, majones eller aioli. Dersom du ikke skal bruke eggeplommene innen et par dager kan du fint putte dem i fryseren.
 • Oppskriften gir 5-6 minipavlovaer eller en stor. Steker du en stor pavlova vil den trenge noe lengre steketid.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei,

  holder det med kun 2 eggehviter til 5-6 minipavlovaer? Ser en del andre oppskrifter som opererer med 6 eggehviter til 6-10 stk? Og, hvor tjukt skal marengslaget være? 🙂

  1. Ja, det stemmer forutsatt at du lager dem 8-9 cm i diameter. Dette er en dessert og da skal det ikke være så mye. Lykke til!

 2. Gleder meg til å prøve denne ut! Går det ann å piske kremen, oppbevare den kjølig for seg selv og ha den klar dagen før?

  1. Med to eggehviter blir det 5-6 små pavlovaer. Du kan velge å lage en pavlova av denne oppskriften, men den vil selvsagt ikke dekke hele stekebrettet (husk dette er dessert, og skal bare være en liten smakebit). Dersom gjestene skal forsyne seg selv må du også beregne litt ekstra, og da anbefaler jeg maks 4 på en “stor” pavlova. Jeg anbefaler at du lager minipavlova av denne oppskriften, og heller ser på de andre pavlovaene dersom du skal lage en stor.

 3. Hei! Er det for tidlig å lage disse marengsene i dag, mandag, – og så servere på lørdag, mon tro…? 🙂

 4. hei!!!! klassen min har hatt kokkekamp i dag!! og vi brukte denne pavelova oppskriften og vi vant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste