Det går endelig mot vår og lysere tider! Sist helg fikk vi en liten forsmak på sol og deilig utetemperatur. Vi var ute hele lørdagen, koste oss i solveggen på hytta, og til lunsj serverte jeg disse nydelige minipaiene med litt vin til. Ute. Det aller første måltidet ute, etter en lang og kald vinter, er helt spesielt.
Minipaiene er laget i et muffinsbrett, og kan fylles med det du har tilgjengelig, og er for eksempel en ypperlig anledning til å få brukt opp osterester.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Paibunner

100 g smør , i terninger
2,5 dl speltmel
1-2 ss vann kaldt

Fyll

2 rødløk , i tynne ringer
blåmuggost , delt i 9 biter
lagret ost , revet
perletomater , delt i to
2 egg , sammenvispet
1,5 dl melk
salt og pepper
rosmarin , finhakket

SLIK GJØR DU

Lag paideigen ved å blande sammen mel, smør og vann, til du får en fast og fin paideig. Sett deigen kaldt i minst 30 minutter. Smør deretter muffinsbrettet ditt. Denne porsjonen blir ca 9 småpaier, og ønsker du å lage flere er det bare å justere opp mengdene.

Ha deigen på melet bakebord og kjevle ut paideigen. Skjær ut sirkler som er litt større enn «gropene» i muffinsbrettet ditt. Bruk gjerne en kopp eller skål for å få et jevnt resultat. Trykk paideigen godt ned i muffinsformene slik at deigen går opp til kanten. Prikk deretter deigen med gaffel og forstek paiskallene ved ca 200 grader i ca 8 minutter.

Fres rødløken i smør eller olje, og la den surre ved lav temperatur til den blir myk og nesten gjennomsiktig. Fordel løken i de forstekte paiskallene og legg deretter en liten klump blåmuggost oppå løken. Visp sammen egg, melk og krydder og fyll blandingen oppi paiskallene. Ha på litt revet ost og halve perletomater/skiver av cherrytomater og stek minipaiene midt i ovnen ved 200 grader i ca 15-17 minutter, til paiene er passe stekt.

Minipaiene serveres lunkne eller kalde, gjerne med litt salat, en god spekeskinke og godt brød til. Minipaiene er godt egnet på en buffet og er ellers god fingermat.

Hurra for våren!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Det så veldig fristende ut! Bloggen din er superinspirerende, jeg er innom minst en gang om dagen! Men ifht disse paiene, er muffinsbrettet for store, type amerikanske muffins, eller for de litt mindre?

  1. Muffinsbrettet mitt er nok ikke av den største sorten. Får dessverre ikke sjekket diameteren siden jeg laget de på hytta, og nå er jeg hjemme… 😉

 2. Tusen takk for en kjempefin matblogg.
  Disse paiene var en fantastisk lørdagskos hjemme hos oss.
  Min bedre halvdel er alltid fornøyd når jeg lager «Trinemat» som det heter hjemme hos oss.

 3. Takk for tipset! Prøvde meg på den i kveld, med litt annet fyll. Så enkelt, og perfekt for studentbudsjett 🙂

 4. Hei igjen!

  Muligens et dumt spørsmål, men går det an å fryse disse eller blir de seige da? Minipai må jo isåfall være genialt å ta opp fra fryseren på travle dager med dans/fotball/skitrening++ Med litt brød og salat til er det jo et godt lite måltid…

 5. Men så smart att göra minipajerna i muffinsplåt (för det är väl det det är..?) Låter dessutom som en god paj! Vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

 6. Hei, laget minipaiene idag, kjempegodt. Har vært på din side bare noen dager, etter jeg leste om blokken i avisa. Fantastisk blokk.

 7. Enormt tidkrevende ettersom paideigen smuldrer opp endten jeg forøkte å kjevle deigen ut, eller trykke ned i hver enkelt form. 30 min på kun å trykke paiskall på plass ble til 30 min tålmodighetsprøve. Må nok prøve å endre oppskriften på paideigen for å få det så enkelt til som Trine har gitt uttrykk for i oppskriften.

  1. Så leit å høre at det ble en tidkrevende prosess for deg. Det kan høres ut som om deigen din ble litt tørr siden den smuldret opp. Du burde nok da ha tilsatt litt mer vann.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste