Her kommer oppskrift på enkle, mettende og smakfulle matmuffins som du rører sammen i en fei. Varier gjerne med kjøttrester og grønnsaker du har til overs - dette er nemlig en ypperlig måte å bruke opp rester på.

Matmuffins er ypperlig som for eksempel mellommåltid eller i matpakken. Muffins du får til overs kan puttes i fryseren og legges frosne i matboksen på morgenen, slik at de er opptint og ferske til lunsj!

Ingredienser

150 g kokt skinke , i tynne strimler
50 g babyspinat , grovt hakket
3 vårløk , hakket
4 soltørkede tomater , hakket
75 g mozzarella (eller feta), revet/smuldret
3 egg
2 dl melk
1 dl solsikkeolje
150 g hvetemel
150 g fullkornsmel
1 1/2 ts bakepulver
1/2-1 ts malt paprika
1 ts oregano
salt og pepper
solsikkekjerner til dekor
12 muffinsformer + brett

SLIK GJØR DU

MATMUFFINS MED SKINKE, SPINAT OG MOZZARELLA

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Skjær opp skinke og grønnsaker som angitt, og riv osten. Finn frem og mål opp de øvrige ingrediensene.

Visp raskt sammen egg, melk og olje. Ha alt det tørre i en liten bolle og rør sammen. Rør deretter melblandingen inn i det våte. Tilsett deretter skinke, grønnsaker og ost, og rør sammen. Smak til med salt og pepper.

MATMUFFINS MED SKINKE, SPINAT OG MOZZARELLA

Plasser muffinsformene i et muffinsbrett (eller bruk doble muffinsformer) og fordel blandingen i formene. Dryss noen solsikkekjerner over stek dem på rist midt i ovnen i 20-25 minutter, til muffinsene er gylne og gjennomstekt. Avkjøles på rist.

Nytes sammen med for eksempel et glass melk eller en god kopp te. Matmuffins kan oppbevares i kjøleskapet i 2-3 dager, og kan selvsagt også fryses.

MATMUFFINS MED SKINKE, SPINAT OG MOZZARELLA

Sjekk også ut oppskriften på matmuffins med bacon, paprika og ost.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste