En lun tomat- og mozzarellasalat er ypperlig tilbehør til grillmaten, og ikke minst et smakfullt innslag på sommerbuffeten.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

250 g småtomater (gjerne ulike farger)
1-2 fedd hvitløk , knust
1-2 ss olivenolje
frisk timian eller basilikum
sukker
flaksalt
frisk timian eller basilikum
100 g mozzarella , i små biter

SLIK GJØR DU

Lun tomatsalat med mozzarella

Sett stekeovnen på 150 grader over- og undervarme.

Ha tomatene i en liten ildfast form. Drypp over olivenolje, rør litt i tomatene og dryss over litt sukker, salt og noen timiankvister. Stekes på midterste rille i 30-40 minutter eller til skinnet begynner å sprekke opp. Rør i tomatene et par ganger underveis.

Riv små biter av mozzarellaen og fordel over salaten, sammen med friske urter. Server salaten varm, lun eller kald – som tilbehør til kjøtt eller fisk, og gjerne sammen med focaccia og fetakrem.

Lun tomatsalat med mozzarella

TIPS

  • Tomatene kan gjerne bakes i dobbel aluminiumsfolie på indirekte varme på grillen.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Mozzarellaosten er oppskrytt! Smaker ikke mye av den, men den ser fin ut i salater. Noen som er enig?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste