En lun tomat- og mozzarellasalat er ypperlig tilbehør til grillmaten, og ikke minst et smakfullt innslag på sommerbuffeten.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
250 g | småtomater (gjerne ulike farger) |
1-2 fedd | hvitløk , knust |
1-2 ss | olivenolje |
frisk timian eller basilikum | |
sukker | |
flaksalt | |
frisk timian eller basilikum | |
100 g | mozzarella , i små biter |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 150 grader over- og undervarme.
Ha tomatene i en liten ildfast form. Drypp over olivenolje, rør litt i tomatene og dryss over litt sukker, salt og noen timiankvister. Stekes på midterste rille i 30-40 minutter eller til skinnet begynner å sprekke opp. Rør i tomatene et par ganger underveis.
Riv små biter av mozzarellaen og fordel over salaten, sammen med friske urter. Server salaten varm, lun eller kald – som tilbehør til kjøtt eller fisk, og gjerne sammen med focaccia og fetakrem.
TIPS
- Tomatene kan gjerne bakes i dobbel aluminiumsfolie på indirekte varme på grillen.
VELBEKOMME!
Publisert 9. 5. 2019
Mozzarellaosten er oppskrytt! Smaker ikke mye av den, men den ser fin ut i salater. Noen som er enig?