Laks, mango, avokado og chili er spennende og velsmakende kombinasjoner. Har du ikke prøvd det før har du virkelig en sommerlig smakopplevelse å se frem til. Mye av æren må tillegges mango- og avokadosalaten, som også passer godt til grillet kjøtt eller kylling, ja til og med tex-mex!
Ingredienser
LIMEMARINERT LAKS
700-800 g | fersk laks (ca.) , i 4 porsjonsstykker |
1/2 dl | olivenolje |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 | lime , saft og finrevet skall |
1/4 ts | sukker (ca.) |
salt og pepper | |
limebåter ved servering |
MANGO- OG AVOKADOSALAT
1 | mango , i terninger |
1 | avokado , i terninger |
1 liten | rødløk , finhakket |
1/2 | rød chili (ca.), finhakket |
1/2 | lime , saften |
2 ss | olivenolje |
1 ss | hvitvinseddik |
salt og pepper | |
frisk koriander , hakket |
SLIK GJØR DU
Bland sammen ingrediensene til marinaden. La laksen marinere i ca. en time (i kjøleskapet), men gjerne lengre.
Mens laksen koser seg i marinaden lager du den smaksrike salaten. Skjær opp frukt og grønnsaker. Ha i finhakket chili, og tilsett gjerne litt mer enn du vanligvis pleier å gjøre. Tilsett deretter lime, olivenolje og hvitvinseddik, og smak til med salt, pepper og frisk koriander. Vend salaten forsiktig sammen, og la den gjerne hvile i kjøleskapet et par timer slik at alle de gode smakene får satt seg (i så fall bør du vente med å tilsette avokadoen til rett før salaten skal serveres).
Grill laksen på begge sider på grillen, eller stek den i grillpanne (eller stekepanne) i 3-4 minutter på hver side, til fisken så vidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.
Server laksen med mango- og avokadosalaten som tilbehør, og gjerne litt ris. Ønsker du en saus til fisken kan du for eksempel blande like deler rømme og hot chilisaus.
TIPS:
- Har du det travelt kan droppe marinaden, og heller pensle laksen med en blanding av olivenolje, limesaft, salt og pepper, før du legger den på grillen.
- Denne retten egner seg også godt som forrett, og server gjerne laksen på grillspyd.
VELBEKOMME!
Denne retten var fantastisk god! Serverte søtpotetmos med lime og creme fraiche ved siden av. Ikke siste gang vi spiser dette. Takk for gode oppskrifter!
kjempegod rett.
Dette er min families laksefavoritt. For noen friske smaker som passer sammen og estetisk fine farger sammen. Alle fra 5 år til 40 år digger denne. Takk for oppskriften
Mango- og avokadosalaten var utrolig god!
Dette var veldig godt! Hadde byggris som tilbehør, det fungerte veldig bra. Mangosalaten er knallgod! Har ikke prøvd med avokado tidligere.
Dette var supergodt, og salaten var himmelsk. All ære til deg!
Tror du den mango/avokado salaten smaker godt til reker??
Ja 🙂
Dette passer supert som taco også 🙂
Salaten var kjeeeeempe god???
Hei! Denne så god ut. Fungerer det greit å steke laks i ovnen også ?hilsen Ragnhild
Hvor varm skal grillpannen være og er det bare laksen som skal ha olje og ikke pannen? 🙂
Grillpannen skal være ganske varm, et sted mellom middels og sterk varme. Jeg pleier ikke å pensle grillpannen min. Lykke til!
Hei!
Denne oppskriften er blitt en favoritt hos oss. Den mangosalaten er himmelsk god! Kan jeg dele oppskriften på bloggen min, mariannshelseblogg.no? Jeg skal selvfølgelig opplyse om at den er hentet fra trinesmatblogg.no.
Det er ok så lenge du ikke benytter bildene mine. Hyggelig å høre at oppskriften falt i smak 🙂
Mangosalaten er knallgod Går det an å lage den kvelden før?
Hei. Jeg lurer på det samme som Jenny. Kan denne lages dagen før? Evt – kan deler av den lages dagen før? (Skal ha den til en konfirmasjon).
Hei! Kan denne brukes sammen med spekeskinke?
Tenker du på salaten? Ja, det går bra.
Hva er best å servere denne retten med.?Ris,potetstappe eller noe annet?
Det er jo en smaksak, men jeg tror jeg ville ha servert ris.
Sikkert dumt spørsmål, men det står 2 hvitløksfedd i forbindelse med marinaden. Skal de finhakkes eller legges hele oppi?
Hvitløken skal finhakkes. Har presisert det nå. Lykke til!