I dag kan jeg friste med en smakfull tomatbasert suppe med alle de gode smakene fra lasagne, men den er mye kjappere å lage og er derfor ypperlig å servere til hverdags også. I suppen har jeg blant annet tilsatt kjøttdeig, gulrot, selleri, passata og krydder, samt lasagneplater i mindre biter. Prøv den du også!
Ingredienser
SUPPEN
400 g | kjøttdeig eller karbonadedeig |
salt og pepper | |
nøytral olje til steking | |
1 | gul løk , i små terninger |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
2-3 ss | tomatpuré |
400 g | passata eller hakkede hermetiske tomater |
11 dl | kraft av storfe eller kylling (evt. utblandet fond eller buljong) |
3 | gulrot , i små terninger |
2 | selleristang , i små terninger |
1 ts | tørket basilikum |
1 ts | tørket oregano |
1/2 ts | tørket timian |
1 | laurbærblad |
chiliflak etter smak | |
200-250 g | lasagneplater |
TILBEHØR
gulost , parmesan eller mozzarella | |
frisk persille , finhakket | |
godt brød |
SLIK GJØR DU
Rens og skjær opp grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.
Stek kjøttdeigen i nøytral olje, til den er nesten gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og legg til side. Stek løken på middels varme, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Tilsett tomatpureen, rør godt sammen og la det surre ca. ett minutt under omrøring, og tilsett deretter passata, kraft, grønnsaker, kjøttdeig og krydder. La det koke forsiktig opp, og la det småkoke under lokk i ca. 5 minutter. Brekk pastaplatene i mindre biter og tilsett i gryta. La det koke videre under lokk til pastaen er al dente (det vil si gjennomkokt, men fortsatt med litt tyggemotstand). Rør av og til. Smak eventuelt til med mer krydder om nødvendig.
Topp suppen med rikelig med revet ost og gjerne et dryss med finhakket persille, hvis du har. Serveres umiddelbart med godt brød som tilbehør.
TIPS
- I tillegg til ost kan du også toppe suppen med ca. 1 spiseskje créme fraîche eller ricotta per person.
- Bytt ut grønnsakene med det du har liggende, for eksempel squash og paprika smaker godt i denne suppen. Kjøttdeigen kan erstattes med kjøttdeig av kylling eller svin, eventuelt salsiccia. Pastaplatene kan byttes ut med annen pasta.
- Dersom suppen blir stående etter at pastaen er al dente vil pastaen trekke til seg mer væske, og du får mer en gryterett enn suppe, men god på smak blir den likevel!
VELBEKOMME!
Kjøttdeigen kan også erstates med vegetar»kjøttdeig».
Hei Trine! Takk for mange kreative oppskrifter! Nå tenker jeg å servere Lasagnesuppe, men jeg må doble oppskriften for å få nok. Tror du at jeg bør begrene mengden pasta noe? Jeg ser for meg at det fort kan bli en veldig tykk røre.
Denne lasagnesuppen smakte fantastisk! Ny hverdagsfavoritt hos oss
Tusen takk for nok en nydelig hverdagsmiddag, Trine! Har i mange år laget «lasagne til mafiaen», så dette var et fint alternativ til en litt mindre omstendelig variant. Som alltid var dette suksess for både stor og liten! 🙂
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak. Tusen takk for tilbakemeldingen!
Regner med det går fint å bytte ut kjøttdeig med røde linser?
Ja, regner med det.