Jeg er utrolig glad i laksesashimi, og dette er derfor ofte en rett jeg serverer som forrett eller smårett når jeg skal ha gjester. Eller som jeg lager til meg selv når jeg er fysen på noe godt. Mens andre kanskje tyr til en frossenpizza ender ofte jeg opp med en vakumpakket lakseloin i handlekurven. For dette er nemlig fastfood -deilig, sunn og fristende fastfood, til hverdag og til fest. Laksesashimi er små skiver av rå, fersk laks som dyppes i en saus med japanske aner og mange gode smaker. Som tilbehør passer det godt med en frisk vårløk- og eplesalat.
Ingredienser
SASHIMI
400 g | fersk laksefilet (ca.), i tynne skiver |
1-2 ss | sesamfrø , ristet |
PONZUSAUS
1/2 dl | soyasaus |
1/2 | lime (ca.), saften |
2 ss | riseddik (ca.) |
1-2 ss | sukker (smak til!) |
½-1 | rød chili , finhakket |
2-3 fedd | hvitløk , finhakket |
frisk koriander , finhakket |
VÅRLØK- OG EPLESALAT
6 | vårløk , finsnittet |
1 | eple , i tynne staver |
frisk koriander , grovt snittet | |
2-3 ss | god olivenolje |
SLIK GJØR DU
Bland sammen ingrediensene til sausen i en liten bolle. Smak deg frem til en fin balanse mellom de søte og det syrlige, og tilsett chili og hvitløk etter hvor sterkt du ønsker det. Sausen kan gjerne stå å trekke en stund før servering.
Så står laksen for tur. Bruk fersk laks av god kvalitet. Sjømat som skal benyttes til sushi skal i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer før den skal tilberedes, men norsk oppdrettslaks (som Salma og andre vakuumpakkede fileter) kan den tas direkte fra pakken. Skjær fine skiver på skrå av laksefileten og anrett pent på et rent fat. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne, avkjøl og strø dem over laksen.
Skjær opp ingrediensene til salaten og bland sammen. Drypp olivenoljen over. Eplene bør tilsettes rett før servering slik at de ikke blir brune.
Server lakseskivene og sausen sammen, gjerne slik at den enkelte får hver sin lille skål med saus. Laksen dyppes i sausen og nytes umiddelbart, med salaten som tilbehør.
TIPS
- Bytt gjerne ut vårløk- og eplesalaten med mango- og avokadosalat.
- Har du lyst til å prøve deg på annen sushi finner du alle oppskriftene samlet HER.
VELBEKOMME!
Det her er så godt! Absolutt en favoritt 🙂
Dette er kanskje så enkelt at jeg også kan klare å diske opp med dette 😉
Dette så godt ut! Kanskje vi må prøve dette en dag.
Høres ut som du bruker oppdrettslaks,hmmm.
Lagde dette i kveld veldig godt!
Takk for ponsosaus oppskrift!
Dette var virkelig godt! Takk for god oppskrift!
Hvor lenge holder ponzusausen seg i kjøleskap?
Dette er utrolig godt!! Min venninne lagde til meg, elsker det 🙂
Tusen takk for denne! Bor i Helsinki, og familien min her setter stor pris på denne retten. Med norsk fisk lokker vi nesten flere enn vi har plass til, så Kjempekos å lage sushi sammen. Vi henter ofte inspirasjon fra din blogg ☺
Denne forretten serverte jeg i selskap i går og alle var veldig begeistret! Takk for nok en deilig oppskrift, Trine!