Jeg er utrolig glad i laksesashimi, og dette er derfor ofte en rett jeg serverer som forrett eller smårett når jeg skal ha gjester. Eller som jeg lager til meg selv når jeg er fysen på noe godt. Mens andre kanskje tyr til en frossenpizza ender ofte jeg opp med en vakumpakket lakseloin i handlekurven. For dette er nemlig fastfood -deilig, sunn og fristende fastfood, til hverdag og til fest. Laksesashimi er små skiver av rå, fersk laks som dyppes i en saus med japanske aner og mange gode smaker. Som tilbehør passer det godt med en frisk vårløk- og eplesalat.

Ingredienser

SASHIMI

400 g fersk laksefilet (ca.), i tynne skiver
1-2 ss sesamfrø , ristet

PONZUSAUS

1/2 dl soyasaus
1/2 lime (ca.), saften
2 ss riseddik (ca.)
1-2 ss sukker (smak til!)
½-1 rød chili , finhakket
2-3 fedd hvitløk , finhakket
frisk koriander , finhakket

VÅRLØK- OG EPLESALAT

6 vårløk , finsnittet
1 eple , i tynne staver
frisk koriander , grovt snittet
2-3 ss god olivenolje

SLIK GJØR DU

Sashimi

Bland sammen ingrediensene til sausen i en liten bolle. Smak deg frem til en fin balanse mellom de søte og det syrlige, og tilsett chili og hvitløk etter hvor sterkt du ønsker det. Sausen kan gjerne stå å trekke en stund før servering.

Så står laksen for tur. Bruk fersk laks av god kvalitet. Sjømat som skal benyttes til sushi skal i utgangspunktet fryses ned i minst 24 timer før den skal tilberedes, men norsk oppdrettslaks (som Salma og andre vakuumpakkede fileter) kan den tas direkte fra pakken. Skjær fine skiver på skrå av laksefileten og anrett pent på et rent fat. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne, avkjøl og strø dem over laksen.

Skjær opp ingrediensene til salaten og bland sammen. Drypp olivenoljen over. Eplene bør tilsettes rett før servering slik at de ikke blir brune.

sashimi med ponzusaus

Server lakseskivene og sausen sammen, gjerne slik at den enkelte får hver sin lille skål med saus. Laksen dyppes i sausen og nytes umiddelbart, med salaten som tilbehør.

TIPS

  • Bytt gjerne ut vårløk- og eplesalaten med mango- og avokadosalat.
  • Har du lyst til å prøve deg på annen sushi finner du alle oppskriftene samlet HER.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Tusen takk for denne! Bor i Helsinki, og familien min her setter stor pris på denne retten. Med norsk fisk lokker vi nesten flere enn vi har plass til, så Kjempekos å lage sushi sammen. Vi henter ofte inspirasjon fra din blogg ☺

  2. Denne forretten serverte jeg i selskap i går og alle var veldig begeistret! Takk for nok en deilig oppskrift, Trine!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste