Komboen fersk laks, knasende sprø grønnsaker og kokosmelk med et hint av curry er magisk. Prøv den du også!
Ingredienser
LAKS & TILBEHØR
600-700 g | laks (i 4 porsjonstykker) |
nøytral olje | |
salt og pepper | |
1 ts | sorte sesamfrø (kan sløyfes) |
1 ss | smør (kan sløyfes) |
4 porsjoner | eggnudler (eller ris) |
frisk koriander |
WOKEDE GRØNNSAKER I KOKOSSAUS
1 | rødløk (i tynne båter) |
2 | gulrøtter (i tynne staver) |
1 | paprika (i strimler) |
4 | vårløk (i staver) |
1/2 | rød chili (finhakket) |
2 | reddiker (i tynne skiver) |
1 boks | kokosmelk (400 g) |
2 ts | rød curry |
1 ts | fiskefond (smak til) |
1/2 | lime (smak til) |
SLIK GJØR DU
Kok ris/nudler etter anvisningen på pakken.
Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.
Fres løken i litt nøytral olje til den er blank og myk, og tilsett deretter resten av grønnsakene. Fres det raskt på middels til sterk varme, og tilsett deretter curryen. La det surre i ca. 1 minutt og tilsett deretter kokosmelken. Smak til med fiskefond og limesaft, og eventuelt salt og pepper, om nødvendig.
Del laksen i porsjonstykker og krydre med salt og pepper, og gi den et dryss med sorte sesamfrø. Stekes i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side på middels varme, til fisken har en fin stekeskorpe. Tilsett gjerne en ss smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken med en skje. Pass på at du ikke steker fisken for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La fisken hvile et par minutter før den serveres.
Server fisken på en seng av nudler/ris og grønnsaker. Øs litt av kokossausen over retten og gi den et dryss av frisk koriander, hvis du har. Nytes umiddelbart.
Håper det smaker!
Dagens middag- kjempegodt!!
Så gøy å høre at den falt i smak! 🙂
Hjemme hos oss er vi enige om at når Trine har laget oppskriften, blir maten god. Dette var kjempegodt! Tusen takk for denne og alle de andre gode oppskriftene.
Hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂
Trine – jeg går ut fra at det er rød curry paste du mener? Takk for utrolig mange gode oppskrifter!
Ja, det stemmer 🙂
Dette var helt nydelig, tok i noen sukkererter i tillegg som jeg hadde i kjøleskapet, kan anbefales.
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Og her er det bare å tilsette andre grønnsaker etter smak og hva man har tilgjengelig!
Kjempegode oppskrifter og jeg har tre av dine kokebøker. Jeg liker best å bruke bøkene når jeg lager mat, slik at jeg slipper å ha PC/telefon på kjøkkenet ved matlaging. Kunne du skrevet på oppskriftene hvilken bok de står de, dersom de står i en av dine kokebøker?
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂
Jeg har dessverre ingen planer om dette da oppskriften sjelden er helt like på bloggen og i boken, hvis den er begge steder. Det kan være variasjoner i antall porsjoner, i beskrivelser (siden jeg må skrive kortere i bøkene enn på bloggen pga. begrenset spalteplass), ulik bruk av bilder, nye bilder osv. Oppskrifter som benyttes fra bloggen endres/perfeksjoneres alltid noe dersom den benyttes i en bok (og får da alltid nye bilder). Titler endres osv. Det kan være forvirrende for noen om jeg skulle henvise til boken (hvis oppskriften også finnes på bloggen), og genererer også i dag mange henvendelser fra folk som ønsker en forklaring på hva som er ulikt, hvorfor ol. Så, jeg må dessverre skuffe deg der.
Det er fullt forståelig. Igjen TUSEN TAKK for kjempegode og enkel oppskrifter. Du bruker ingredienser jeg har i huset og oppskriftene er enkelt og godt forklart enten det er i bøkene eller på nettet.