Wok er kjapp, god og sunn mat. Selve tilberedningen av måltidet er fort gjort, den største jobben ligger imidlertid i å kutte opp grønnsakene, helst i tynne strimler av omtrent lik tykkelse. Har du en god kniv er halve jobben gjort. Det er jo sånn det ofte er, godt utstyr er halve jobben. Og mens vi snakker om utstyr så må du ikke tro at du må ha wokpanne for å lage wok. Min erfaring er at det går mye bedre i en god stekepanne med litt høye kanter. Skal du lage wok til mange bør du benytte flere panner fremfor å ha alt i en panne, da kan woken fort bli slapp og dvask.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLING & GRØNNSAKER

3 kyllingfileter , i strimler
1 rødløk , i tynne båter
2 fedd hvitløk , i tynne skiver
1 liten paprika , i tynne strimler
1/2 squash , i tynne staver
olje til steking
1 pakke nudler , tilberedt etter anvisningen på pakken
frisk koriander , finhakket

WOKSAUS

0,5-0,75 dl ketjap manis (indonesisk søt soyasaus)
1/4-1/2 rød chili , finhakket
1-2 ts frisk ingefær , finrevet
1/2-1 lime , saft og skall

SLIK GJØR DU

Du kan woke det meste. Ta en titt i grønnsaksskuffen for å se hva du har liggende. Kyllingen kan erstattes med strimlet kjøtt av ymse slag eller fisk og skalldyr. Eller du kan droppe kjøtt eller fisk, tilsette mer grønnsaker og lage en vegetarwok. Her er det stort sett bare fantasien og det du har tilgjengelig, som som setter begrensningene.

Begynn med sausen ved å blande sammen alle ingrediensene og la det stå å trekke så lenge du har tid.

Kutt opp alle ingrediensene, kok ferdig nudlene og be noen om å dekke bordet før du begynner å steke, for nå går det fort unna.

Stek kyllingstrimlene raskt på alle sider og legg til side. Fres rødløk, paprika, squash og hvitløk på sterk til middels varme et par minutter, under stadig omrøring slik at grønnsakene ikke blir brent. Kunsten er å steke grønnsakene såpass at de ikke er rå, men fortsatt har noe «spenst» igjen. Tilsett kyllingen, nudlene og woksausen, samt frisk koriander (noe jeg ikke hadde da jeg fotograferte denne retten) og rør sammen. Server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Hei! Når jeg lager wok, og skal ha i nudlene, blir det alltid til at nudlene klistrer seg sammen på en måte.. Syns det er vanskelig å blandet det sammen slik at det blir sånn som man ser på bilder av wokretter, bla. dine 😉 Har du noen tips?

  2. Kjempegod wok, jeg brukte litt mere grønnsaker broccolie osv. Sausen var kjempegod, og gjorde retten velsmakende, nam nam.

  3. Hadde denne woken til middag i dag, og det var den beste woken «ever» som er laget her i huset. Falt i smak både hos liten og stor 🙂

  4. Det står 1-2 ingefær, men er det stk eller spiseskje?? Ingefær har jo så like str….

  5. Heisann. Skal prøve meg på denne oppskriften idag, og lurer på hva du mener med 1-2 Ingefær? Er det 1-2 SS? Eller hele ingefær?

    Takk for mange gode oppskrifter så langt! Du er virkelig redningen når middagsplanleggingen står fast.

  6. Hei. Bruker du den tykke eller tynne varianten av ketchap manis i denne retten? Sliter litt med å forstå forskjellig på de to.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste