Kjapp, enkel og velsmakende nudelsuppe med kylling og litt futt i er ikke å forakte!
Ingredienser
| 3 | kyllingfileter , i terninger ca. 1 x 1 cm |
| 1 1/2 l | vann |
| 1-2 terninger | kyllingbuljong (eventuelt kyllingfond) |
| 3/4 dl | soyasaus |
| 1 | rødløk , i tynne båter |
| 1 | rød paprika stor , i strimler |
| 4 | vårløk strimlet |
| 1/2-1 | rød chili finhakket |
| 3 fedd | hvitløk , finhakket |
| 1-2 ts | ingefær revet |
| 200 g | eggnudler |
| 6 ss | søt chilisaus (ca.) |
| 1 ss | flytende honning (ca.) |
| 1-2 ts | sesamolje (kan eventuelt sløyfes) |
| 1/2 | lime , saften(ca.)(smak til) |
| nykvernet sort pepper | |
| sesamfrø , ristet i en tørr panne | |
| frisk koriander |
OBS! Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner. Les mer
SLIK GJØR DU
Del opp kylling og grønnsaker som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.
Kok opp vannet og tilsett kyllingbuljongterningen(e) og soyasaus. Tilsett deretter grønnsaker, chili og ingefær, og la det småkoke i ca. 2 minutter. Tilsett deretter eggnudlene og kyllingen og la den trekke med i ca. 5 minutter, men uten at det koker.
Smak til suppen med søt chilisaus, honning, sesamolje, limesaft og litt pepper og eventuelt litt salt, om nødvendig. Suppen er ferdig når nudlene er al dente og kyllingen er gjennomkokt.
Rist sesamfrøene i tørr stekepanne til de så vidt tar farge og strø dem over suppen. Gi suppen et dryss av frisk koriander og server umiddelbart.

VELBEKOMME!