Kjapp, enkel og velsmakende nudelsuppe med kylling og litt futt i er ikke å forakte!

Ingredienser

3 kyllingfileter , i terninger ca. 1 x 1 cm
1 1/2 l vann
1-2 terninger kyllingbuljong (eventuelt kyllingfond)
3/4 dl soyasaus
1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika stor , i strimler
4 vårløk strimlet
1/2-1 rød chili finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1-2 ts ingefær revet
200 g eggnudler
6 ss søt chilisaus (ca.)
1 ss flytende honning (ca.)
1-2 ts sesamolje (kan eventuelt sløyfes)
1/2 lime , saften(ca.)(smak til)
nykvernet sort pepper
sesamfrø , ristet i en tørr panne
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Del opp kylling og grønnsaker som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Kok opp vannet og tilsett kyllingbuljongterningen(e) og soyasaus. Tilsett deretter grønnsaker, chili og ingefær, og la det småkoke i ca. 2 minutter. Tilsett deretter eggnudlene og kyllingen og la den trekke med i ca. 5 minutter, men uten at det koker.

Smak til suppen med søt chilisaus, honning, sesamolje, limesaft og litt pepper og eventuelt litt salt, om nødvendig. Suppen er ferdig når nudlene er al dente og kyllingen er gjennomkokt.

Rist sesamfrøene i tørr stekepanne til de så vidt tar farge og strø dem over suppen. Gi suppen et dryss av frisk koriander og server umiddelbart.

Nudelsuppe med kylling, paprika og kikkoman

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Mmm-m, dette må prøves – elsker alle oppskriftene dine!!! 🙂

  Her er det laks på menyen i dag, den med mangosalsa, så god!

  Her er oppskrifta mi som det er Kikkoman soyasaus i:
  Thai chicken (en wok)

  Ingredienser:
  Olje, 2-3 Kyllingfileter, 4-5 fedd kvitløk, 4ss kikkoman soyasaus, 2ss sweet chili saus, 1 ts sukker/sukrin, 1 rødløk, 2 røde paprika, 1 pakke aspargesbønner, 3 gullerøtter, 3ss ingefær, 1 chili, 1 sitron, 1 boks kokosmelk, jasminris. Ekstra godt med 1ss peanøttsmør på slutten og grovhakka cashewnøtter.(kan sløyfes)

  Kutt opp alle grønnsakene i passelig størrelser til woken. Bland finhakka kvitløk, ingefær og chili med kokosmelk, sitronsaft, kikkoman soyasaus og sweet chilisaus, sukker, salt og litt pepper.

  Kok ris.

  Steik kyllingen og legg den over i sausen.

  Wok grønnsakene raskt.

  Ha kyllingen og sausen tilbake i woken og la alt bli gjennomvarmt. Ha oppi 1ss peanøttsmør, og grovhakka cashewnøtter. Server med jasminris.

  Enjoy 🙂

  1. Mmmm, dette høres nydelig ut! GRATULERER du er trukket ut som den heldige vinner, og kan se frem til å motta et gavekort på kr. 3000 hos De historiske.

 2. Bruker «sjoyu» som Kikkoman soyasus heter på japansk nesten hver dag i matlagingen, den setter piff på en suppe, wok eller for ikke å snakke om delt avokado med Kikkoman i hullet som forrett!!
  Den mest vellykkede oppskriften er kanskje å lage en olje, Kikkoman, sitron marinade som jeg smører på lakseskiver som jeg baker i ovnen. Fisken beholder saftigheten og blir fint glasert og smaker helt himmelsk!

 3. Jeg lager veldig mye asiatisk mat og soyasaus er en av mine favoritt ingredienser, og noe jeg alltid har i skapet hjemme. Kikkoman soyasaus er den første soyasaus jeg ble introdusert til, og for meg er dette en viktig del av asiatiske smaker og matkultur.

  Her er en av oppskriftene mine på en thai rett med Kikkoman soyasaus!

  Til tre personer trenger du:
  1 pakke kjøttdeig av svin
  2-3 vårløk, strimlet
  En neve koriander, grovt hakket
  Krydderblanding etter smak, ca 3 ss
  Saften av en halv lime
  Kikkoman soyasaus etter smak
  Ris som tilbehør

  Krydderblanding:
  Rist tørr jasmineris i en tørr stekepanne til risen begynner å ta farge.
  Tilsett like mengder tørkede chilliflak og knus alt til pulver i en morter eller lignende. Oppbevar det du får til overs av krydderblanding i en tett boks eller lignende.

  Varm en kjele og tilsett kjøttdeigen. Du trenger ingen matfett til dette om du ikke bruker så høy varme, men tilsett eventuelt litt vann om kjøttdeigen setter seg fast.

  Mens kjøttet steker, skjærer du opp vårløk og koriander og koker risen.

  Tilsett krydder og soyasaus til kjøttet og smak deg frem til riktig styrke på retten, krydderet kan være ganske sterkt da chilliflak har varierende styrke. Tilsett limesaft.
  Ta kjelen av platen og tilsett vårløk og koriander.

  I Thailand spiser de ofte dette med kinakål, som en slags wrap men vi pleier å spise kinakål ved siden av.

  Håper det er flere som får glede av denne retten full av smak og med litt futt i! 🙂

 4. Min aller beste oppskrift, og som lenge var helt hemmelig, har blitt en hit både hos meg og samboer, og hos familie og venner. Ei suppe som varmer godt på kalde høstdager.

  Du trenger:
  1 kg høyrygg av storfe
  1 stk løk, i store biter
  3 fedd hvitløk, uten skall
  2 stk selleristenger, i biter
  2 stk stjerneanis, hele
  2 ss sukker
  1,2 dl soyasaus
  4 ss søt soyasaus (tykk)
  0,6 dl risvineddik
  3 l vann
  1 stk hel hvitløk, finhakket
  1 neve peanøtter, finhakket
  5 stk vårløk, i tynne skiver
  1 stk rød chilli, finhakket
  250 g brede risnudler

  Kok opp vannet. Skjær kjøttet i jevnstore biter. Del løken i 8 biter, og snitt selleristengene grovt. Ha dette, sammen med hvitløksfedd, de to typene soyasaus, risvineddiken, sukker og stjerneanis i vannet, og la dette småkoke i 4-5 timer, til kjøttet er helt mørt. Huset kommer til å lukte fantastisk! I mellomtiden kan du gjøre klar alt det gode du skal toppe suppen med til slutt. Finhakk peanøttene i foodprocessor, eller for hånd, og ha i en liten skål. Gjør det samme med feddene av en hel hvitløk, men denne massen steker du først gyllen på svak varme i litt olje i ei panne. Finsnitt vårløken og chillien. Kok risnudlene etter anvisning på pakken, til de er myke med litt tyggemotstand. I hver skål tar du en neve risnudler, og heller på noen gode øser med suppa. Pass på at alle får rikelig med det fantastiske kjøttet. Topp med vårløk, chilli og noen spiseskjeer peanøtter og hvitløk.

 5. Hei Trine!
  Først må jeg bare si at du er en stor inspirasjon for meg! Jeg koser meg med matlaging og bruker mye tid på å tenke på smaker som kan passe sammen samt hvordan jeg kan beherske ulike matlagingsteknikker! Bloggen din blir veldig ofte besøkt, og hjemme har vi boken din:) I tillegg synes jeg det er gøy at du er juris, jeg er jusstudent selv!

  Her er min beste oppskrift med Kikkoman soyasaus. Retten bærer skikkelig luksus-preg for meg som er student, med gode runde smaker som fyller hele munnen. I tillegg er oppskriften enkel og inneholder kun ingredienser man som oftest har i kjøleskapet! 🙂

  Linns kylling

  til 4 personer

  6 kyllingfileter
  4 dl creme fraiche
  1 dl matfløte
  1 terning hønsebuljong
  1 ss fransk sennep
  2 ss kikkoman soyasaus
  2 feddhvitløk
  2-3 dl revet ost
  2 pakker bacon
  1 knippe persille (kan sløyfes)

  Kyllingfileter skjæres i biter, krydres med salt og pepper og legges i en ildfast form.
  Creme fraiche, matfløte, buljongterning, sennep, kikkoman og presset hvitløk kokes opp.

  Stek bacon sprøtt i terninger.

  Hell den kokte sausen over kyllingbitene. Strø over bacon, revet ost og persille.

  Stekes på 175 grader i 45-50 minutter.

  Serveres med ønsket tilbehør, feks ris og/eller brokkoli. Kjempegodt!

  Hilsen Linn 🙂

 6. Prøvde meg på denne i dag, smakte helt fantastisk, men Gud så sterk den var. Har du noen tips til hvordan jeg kan få den mildere? Hadde i 1 boks kokosmelk, men den er fortsatt sterk

  1. Jeg er usikker på hva du mener med «sterk». Ble den sterk pga hvitløk og chilimengden kan du selvfølgelig tilsette mindre av det. Eller ble den for sterk pga soyasausen i kombinasjon med buljongen? I så fall kan du redusere mengden med soyasaus noe (evt. benytte «less salt»-varianten) og/eller benytte færre buljongterninger. Smak deg frem til en styrke som passer din gane. Lykke til neste gang!

 7. Dette hørtes veldig godt ut og må absolutt prøves!

  Jeg lager ofte en «Kinagryte». Dette passer til 3 personer ca:

  400 svinefilet
  3-4 ferske champignion
  1 liten purre
  1 boks ferdig wokblanding
  1 boks babymais
  4 asparges
  1/2 chili
  1-2 fedd hvitløk
  Ca 1 dl soyasaus

  Skjær svinefilet i strimler og stek raskt på høy varme. Kjøttet tas ut og legges på tallerken. Skjær sopp i skiver, finhakk hvitløk og chili, og del opp purre, babymais og asparges i passe biter.
  Fres hvitløk og sopp i olje, tilsett deretter de andre grønnsakene. Ta vare på vannet i babymaisboksen.
  Tilsett det stekte svinekjøttet, og hell over vannet fra babymaisboksen og soyasausen. Blant alt godt og la det surre i panna et par minutter.

  Serveres med ris.

 8. Hei!
  Flott blogg du har, testet denne suppen også og som vanlig var det en innertier 😉
  Deler en kikkoman-oppskrift som ble sommerens grill-hit men som like godt egner seg nå da den kanskje med best resultat tilberedes i ovn:

  Lønnesirupglasert laks til 4 pers:

  1 1/2 dl kikkoman soyasaus
  1/2 kinesisk hvitløk hakket fint
  2 ts raspet fersk ingefær
  1 ts sesamolje (gjerne mørk)
  1 1/2 dl lønnesirup
  500 g laksefilet (gjerne Salmalaks, det smaker helt himmelskt – kutt da gjerne ned på steketiden og la den være noe rå i midten)

  Miks kikkoman, hvitløk, ingefær, sesamolje og lønnesirup og ha miksen over fisken i en plastpose for marinering i 1 til 24 timer.
  Stek laksen i ovn på 225 grader i 15-18 min.

  Serveres med favoritt-tilbehør (jeg anbefaler sauterte grønnsaker og ovnsbakte søtpoteter med rosmarin og maldonsalt). Restene av marinaden kan også benyttes som saus om man ønsker det, mikset med litt creme fraishe og varmet opp.

  Bon apetit!

 9. Glemte si at jeg bruker glutenfri kikkoman siden jeg har en glutenallergiker hjemme, men det er kanskje ikke kritisk 😉

  hilsen
  Bjørg-Helen

 10. Hei. Det står ikke noe i oppskriften om at kyllingen skal stekes på forhånd, stemmer det at kyllingen kun skal trekkes i 5 minutter?

  1. Det samme har jeg lurt på. Synes også det blir mye kylling, 4 fileter er jo nesten ett kg. Pleier å bruke mer væske, men mindre kylling og nudler enn oppskriften sier.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste