Det er fredag og straks helg, og da er det på sin plass med en skikkelig godbit, som for eksempel deilig kyllingsatay og godt tilbehør med aner fra Malaysia. Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i en oppskrift fra Lise Finckenhagen, som igjen har fått den fra Bent Stiansen. Det måtte jo bare bli bra, og det ble det! Som tilbehør til grillspydene laget jeg en mangosalat med agurk og litt futt i, noe som passet godt til både grillspyd og saus.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KYLLING OG MARINADE

600 g kyllingfilet
1 dl ketjap manis (søt soyasaus)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
2 ss soyaolje
1 ss sesamolje
1 ss frisk ingefær , revet
1 fedd hvitløk , finhakket
frisk koriander , finhakket
12 grillspyd

PEANØTTSAUS

1 1/2 dl vann
150 g peanøttsmør , grov type
resten av marinaden

SPICY MANGOSALAT MED AGURK

1 mango, , i terninger
1/3 agurk , i terninger
2 vårløk , finsnittet
1/4-1/2 rød chili , finhakket
1 ts frisk ingefær , revet
1/2 lime (saften), smak til
frisk koriander , grovt hakket

SLIK GJØR DU

Bland sammen ingrediensene til marinaden.

Kylling satay med peanøttsaus

Skjær kyllingfiletene i ca 1 cm tykke skiver på langs, og tre dem på spyd på langs. Dersom du benytter trespyd må du bløtlegge dem i vann i minst 20 minutter først. Pensle kyllingen med marinaden og la dem stå å trekke til seg alle de gode smakene i ca. 30 minutter. Grill deretter spydene på sterk varme, ca. 1-3 minutter på hver side. Legg gjerne litt aluminiumsfolie under trespydene så unngår du at de tar fyr.

Kylling satay med peanøttsaus

Alternativt kan du steke kyllingspydene i grillpanne eller i en stekepanne.

Kok opp vannet, tilsett peanøttsmøret og rør det hele godt sammen. Tilsett resten av marinaden, rør godt og la sausen stå å putre et par minutter.

Skjær opp ingrediensene til salaten og vend den forsiktig sammen. Dette kan gjerne gjøres på forhånd slik at alle de gode smakene får tid til å sette seg.

Server grillspydene umiddelbart med peanøttsausen og salaten som tilbehør.

Kylling satay med peanøttsaus

Dersom du ønsker en mer mettende rett kan du eventuelt servere ris til.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Denne er bare nydelig! Laget den i går og den var kjempe god. Fikk dessverre ikke grillet de, så det ble i stekepanne. Min favoritt matblogg, gleder meg til kokeboka di kommer ut:-)

  2. Hei Trine,
    Vil bare si at jeg lagde denne for et par dager siden. Utrolig godt! Herlig sammensatt rett med gode smaker. Enkel og gjennomføre til tross for at det var flere ingredienser jeg ikke er vant med å bruke. Anbefales på det sterkeste 🙂
    Takk!

  3. En herlig rett. Lagde den i kveld. Takk for alle oppskrifter, har lagd mange av dem, og er SÅ fornøyd 🙂

  4. Hei Trine. Denne lagde jeg til meg selv og to venner i går. Fikk høre at det var den beste kylling Satayen de noen gang hadde smakt 😀 Tusen takk for oppskriften.

  5. Hei 🙂 Denne har jeg veldig lyst å prøve men er allergisk mot soya. Har noen forslag til hva man kan erstatte soyasaus og oljen med.

  6. Dette så veldig godt ut! Skal prøve meg på den til damelag fredag. Da jeg har noe tidspress samme dagen, er det mulig å gjøre klar kyllingspyd og marinade dagen før, evt også legge kyllingen i marinaden dagen før?

    1. Ja, det går bra. På mange av disse Satay oppskriftene så skal kyllingen ligge over natta i marinaden i kjøleskapet.

  7. Denne ser kjempegod ut! Kan jeg legge kyllingspydene i marinaden dagen før eller blir det for lang tid?

  8. Hei Trine, enda en vinner! Fantastisk godt! Kan satay sausen fryses? det var ganske mye igjen.

  9. Helt nydelig! Anbefales på det sterkeste! Vi hadde nanbrød med koriander til også, veldig godt!

  10. Denne så kjempegod ut!
    Dersom man har nøtteallergiker i familien, finnes det noe alternativ til saus? 🙂

  11. Hei

    Er så glad i denne retten, men jeg får dessverre ikke til peanøttsausen, og jeg har prøvd mange ganger…. Den skiller seg når den koker opp. Og da ser den ikke så delikat ut:) Kan du hjelpe meg og fortelle meg hva jeg gjør feil?

    1. Jeg har opplevd at den blir best hvis den såvidt koker. Alltså bare er varm. Da skiller den seg ikke.

  12. Hei, lurer bare på om det går an å bruke ketjap sesam istedenfor ketjap manis. De hadde ikke ketjap manis på butikken?

  13. Serverte denne i dag som en del av et tapas-måltid. Riktig nok ikke spansk mat dette, men det passet veldig bra. Brukte lårkjøtt fra kylling istedenfor kyllingfilet, noe som fungerte godt. Det ble helt nydelig, og vi kommer garantert til å lage dette igjen.

  14. Hei,
    Må dette serveres varmt? Tenkte å ha med på kurvfest, men vet ikke om jeg klarer å holde det varmt eller varme det der…

  15. Hei Trine
    I mangel av ketjap manis, kan en da bruke hoisin saus?
    Har også lest at en kan lage ketjap mani av 1/4 brunt sukker og 1/4 soya saus, har du erfaring med dette?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste