Kikerter er en belgfrukt som er rik på mange viktige næringsstoffer og er også en viktig proteinkilde. Kokte kikerter kan for eksempel benyttes i salater, vegetarretter og supper - og i gryteretter, som for eksempel denne velsmakende og mettende kyllinggryten.
Her er det kyllingen som spiller hovedrollen, i en tomatsaus med litt sting, vel og merke så lenge du ikke er gnien på chilien. Dette matcher godt med de søte grønnsakene, og kikertene - som bidrar til at retten metter litt ekstra i magen.
Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
5 | kyllingfileter (ca.), i biter |
1 | stor løk , i tynne båter |
1 | rød paprika stor , i biter |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2-1 | rød chili , finhakket |
1 boks | hermetiske tomater (400 g) |
1 dl | vann |
1/2 terning | kyllingbuljong (ca.) eller tilsvarende mengde fond |
1/2-1 ts | sukker |
1 boks | kokte kikerter |
salt og pepper | |
friske krydderurter (kan sløyfes), feks. koriander, persille eller basilikum | |
4 porsjoner | fullkorn couscous |
(gresk) yoghurt eller lignende(kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Stek kyllingen i litt nøytral olje, til den er gyllen, men ikke gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og legg til side.
Fres løk og paprika i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden, men pass på at det ikke tar farge. Tilsett hakkede tomater, vann og buljongterningen, og la retten putre i ca. 5 minutter. Smak til med sukker og eventuelt mer av buljongterningen/fond. Skyll kikertene i kaldt vann og tilsett i gryten, og la det putre ca. 5 minutter til, før du tilsetter kyllingen. Retten er ferdig når kyllingen er gjennomstekt. Smak eventuelt til med mer salt og pepper, og eventuelt friske krydderurter.
Serveres med couscous og eventuelt litt gresk yoghurt.
VELBEKOMME!
Den oppskriften må jeg prøve, tusen takk for tips 🙂 Veldig greit forklart
og flotte bilder 🙂 Nesten så jeg jeg kjenner den deilige matlukta…
Den var kjempegod:))
Ser underbart gott ut! Älskar kyckling och gör gärna grytor av det. Stark mat dessutom faller mig verkligen i smaken.
Takk for deilig oppskrift. Denne retten sto på menyen i dag. Smakfull og akkurat passe med chili.
Prøvde denne i går. Hadde ikke couscous så brukte byggris istedenfor. Helte det i gryta. Ble super godt 🙂
Takk for flott oppskrift, dagens middag slo ann hos store og små.
Ikke siste gang jeg lager denne, brukte kylling kjøttdeig og slo cous cous opp i panna.
Godt!
Hvor mange dl utgjør en boks kikerter? Har bare tørre i hus som jeg må vanne ut selv.:)
Dette var godt Trine. 🙂
Lagde denne i dag, på tampen av påsken – til tre sultne gutter/menn og meg selv. Ganget oppskriften opp 1/2 gang ca. Hadde i basilikum og koriander, samt mye hvitløk og en stor chili. Hadde også gresk yoghurt i kjøleskapet, så jeg ville bruke den til som foreslått. På yoghurt-spannet sto det oppskrift på en saus bestående av yoghurt, litt raspet sitronskall, litt sitronsaft, salt og pepper. Jeg lagde den og det var veldig godt til! Og gryta nær sagt tom ved måltidets slutt. Veldig god og mettende gryte
Dette ble dagens middag, med noen justeringer til hva som fantes i huset. Nydelig.
Denne var uvanlig smakløs sammenlignet med de andre rettene som er å finne her. Huff. Mangler det meste av krydder og smak foruten fond og salt.
Hvis du synes den var smakløs var du kanskje litt gnien med chili, hvitløk og/eller urter?