Kikerter er en belgfrukt som er rik på mange viktige næringsstoffer og er også en viktig proteinkilde. Kokte kikerter kan for eksempel benyttes i salater, vegetarretter og supper - og i gryteretter, som for eksempel denne velsmakende og mettende kyllinggryten.

Her er det kyllingen som spiller hovedrollen, i en tomatsaus med litt sting, vel og merke så lenge du ikke er gnien på chilien. Dette matcher godt med de søte grønnsakene, og kikertene - som bidrar til at retten metter litt ekstra i magen.

Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

5 kyllingfileter (ca.), i biter
1 stor løk , i tynne båter
1 rød paprika stor , i biter
3 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
1 boks hermetiske tomater (400 g)
1 dl vann
1/2 terning kyllingbuljong (ca.) eller tilsvarende mengde fond
1/2-1 ts sukker
1 boks kokte kikerter
salt og pepper
friske krydderurter (kan sløyfes), feks. koriander, persille eller basilikum
4 porsjoner fullkorn couscous
(gresk) yoghurt eller lignende(kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

 

Kyllinggryte med kikerter og couscous

Stek kyllingen i litt nøytral olje, til den er gyllen, men ikke gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og legg til side.

Fres løk og paprika i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden, men pass på at det ikke tar farge. Tilsett hakkede tomater, vann og buljongterningen, og la retten putre i ca. 5 minutter. Smak til med sukker og eventuelt mer av buljongterningen/fond. Skyll kikertene i kaldt vann og tilsett i gryten, og la det putre ca. 5 minutter til, før du tilsetter kyllingen. Retten er ferdig når kyllingen er gjennomstekt. Smak eventuelt til med mer salt og pepper, og eventuelt friske krydderurter.

Serveres med couscous og eventuelt litt gresk yoghurt.

Kyllinggryte med kikerter

VELBEKOMME!

Skriv ut

Min Handleliste